– Hit vill vi åka i sommar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: ingridhell, medlem sedan 2007
Medelhavets sköna bad och mysiga orter lockar stort under sommaren. Här tipsar vi om klassiker och utmanare på charterfronten i alla tre länderna.

När vi tidigare i vintras frågade våra medlemmar vilket Medelhavsland de helst besöker i sommar hamnade Grekland på topp, tätt följt av Italien, och även Kroatien. Därför har vi nu kikat närmare på klassiker och utmanare i Grekland, Italien och Kroatien.

Grekland

1. Klassikern: Rhodos

En riktig klassiker och favorit hos många svenskar och många återvänder år efter år. Rhodos Stad är känd både för sin vackra gamla stadsdel, men också sitt hektiska nöjesliv och citystränder. På Rhodos finns också plats för lugn och ro och det finns många mysiga byar och de bästa stränderna återfinns enligt många på östkusten.

2. Utmanaren: Leros

Det dyker ständigt upp nya orter och öar i charterprogrammen och sommarens stora nyhet är Leros, som finns hos Apollo. Här hittar du det geunina Grekland och kan få lugn och ro. Det finns också fina bad, Alinda på öns östra sida sägs vara ett av de bästa ställen för strandliv. Hyr gärna en vespa eller bil och upptäck ön som är frodig och grön.

Hitta chartern till Grekland här.

Italien

3. Klassikern: Amalfikusten

Både italienare och andra turister älskar Amalfikusten, med vackra orter som Sorrento och Salerno, eller ön Capri som ligger i havet utanför. Hela kustremsan är klassad som ett världsarv av UNESCO och vägsträckan Cornischen har kallats “världens vackraste väg”.

4. Utmanaren: Kalabrien

Kalabrien är en charternyhet för året hos Solresor och här semestrar italienarna själva. Området utgörs av stövelns tåspets och bjuder på god mat, klart vatten och bra utflyktsmöjligheter. Besök gärna den romantiska staden Pizzo där den lokala delikatessen är chokladtryffelglassen Tartuffo.

Hitta chartern till Italien här.

Kroatien

5. Klassikern: Split

Split är en stor favorit och en riktigt bra utgångspunkt för den som vill upptäcka öarna i Dalmatiens skärgård. Split är en spännande ort där gammalt möter nytt. I närheten finns också härliga bad, ett exempel är Marjan-halvön. Hamnpromenaden Rivan är en självklar samlingspunkt för både lokalbor och turister.

6. Utmanaren: Brela

Badvattnen längs rivieran är kristallklart och här hittar du kanske Kroatiens bästa bad. En av de mysiga byarna är Brela och är en nyhet i Apollos charterprogram. Här finns fina klapperstensstränder och mycket strandaktiviteter. För den som vill ha lite mer tempo är orten Makarska bara 1 mil bort.

Hitta chartern till Kroatien.

Billigaste chartern till Grekland

Billigaste chartern till Italien

Billigaste chartern till Kroatien