Hit reser du billigast i augusti

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto:Thinkstock
Som du kanske märkt är priserna på sista minuten och charter skyhöga just nu. Det beror på att vädret varit ostadigt och många har velat fly regn och rusk. Resenärerna har blivit desperata efter sol och är därför villiga att betala i stort sett hur mycket som helst för att komma iväg.

Fördelar med att resa i augusti

Den allra största fördelen är att priserna sjunker i takt med att skolorna börjar. Det blir svårare och svårare att få ledigt för skolbarnen och det resulterar i att inte lika många kan resa under den här perioden. Detta gör att priserna sjunker och man har fler resmål att välja på, vilket i sin tur leder till att det inte är lika fullpackat på stränder och restauranger. Om man är en badkruka och föredrar varmt badvatten är augusti en perfekt månad att resa i då det är betydligt varmare än i början av sommaren. Reser du med småbarn eller äldre människor kan det också vara skönt att slippa den värsta värmeböljan. Trots att det fortfarande är en väldigt behaglig temperatur i augusti så blir det oftast inte så där olidligt varmt.

Hit är det skönt att resa på sensommaren

Det finns självklart många platser i världen som kan erbjuda varmt väder och sol i augusti, men om vi ska hålla oss till chartervärlden och vår närhet så är hela Medelhavsområdet ett hett tips. Främst då de östra delarna med till exempel Turkiet, Rhodos och Cypern. Ett land som ligger lite längre bort och som man kanske inte tänker på i den här perioden är Thailand. Om man är ute efter värmen och kan stå ut med en regnskur eller två kan man komma riktigt billigt undan till detta annars ganska dyra resmål.

Så gör du för att hitta de bästa priserna

Det som brukar kunna få ner priset mest är om man kan vara flexibel. Att man har några avresedagar att välja på och inte ett fast datum. Det kan också vara bra att vara flexibel på vart man vill åka. Man kanske vet att man vill till Medelhavet och solen, men till vilket land spelar mindre roll. Kan man dessutom åka när skolorna börjat i mitten och slutet av augusti så är chanserna ännu större att göra ett klipp. Var uppdaterad och var ute i god tid. Håll koll på researrangörernas hemsidor, eller ännu bättre jämförelsesajter som till exempel Reseguiden, då priser uppdateras flera gånger dagligen beroende på tillgång. Det bästa är att ladda ner en sista minuten-app till din telefon. På så sätt har du alltid tillgång till de senaste priserna och kan nappa direkt om drömresan dyker upp. Reseguiden har en bra app där det är väldigt lätt att få en överblick över vilka resor som finns kvar. Ett sista tips kan vara att anmäla sig till olika resebolags nyhetsbrev för att ständigt få den senaste informationen. I dessa brukar bolagen också tipsa om kampanjer som i vissa fall bara gäller i några dagar.

Andra smarta spartips

För att vara säker på att inte spendera så mycket pengar när man väl är på plats kan det vara skönt att boka ett all inclusive-hotell där allting ingår. På det sättet är det betydligt lättare att beräkna en budget. Välj resmål som är lite billigare att leva och bo i. Exempel på sådana är Kroatien, Bulgarien och Turkiet. Ifall du väljer att bo på ett lägenhetshotell istället för ett vanligt hotell sparar du pengar genom att laga din egen mat.


Härliga charterresor i augustiCharter till Turkiet i augustiSista minuten endast flygSista minuten med boende