Hit åker vi helst 2011

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Foto: ingridhell, medlem sedan 2007
Foto: palle, medlem sedan 2006
Foto: sorselebo, medlem sedan 2008
Det finns resmål som är populärare än andra. Här är topp 5-listan på ställen vi åker till.

När vi ska ut och resa googlar vi gärna staden, området eller landet vi ska åka till. Ordet som svenskarna googlar oftast är Facebook. Men när det kommer till resmål är listan följande:

1. New York

New York världens huvudstad. Här hittar du världens bästa shopping, alla världens kök, nöjen och kulturer samlade på ett ställe. Åk till China Town eller Little Italy, insup atmosfären på Manhattan, leta upp kändisarnas favoritbarer, se alla ställena du sett på film och börja träna redan nu inför New York Maraton.

2. Barcelona

Barcelona blev tidigare i år framröstat som Europas bästa weekendstad av svenskarna i Reseguidens tävling Weekendkampen. Här ser du världsklassig fotboll, dricker cava och äter tapas, steker på stranden under säsong och shoppar som en galning. På våren, sommaren och hösten har du även picknick i parkerna och åker på dagsutflykt till mysiga byar utanför staden.

3. Rhodos

Medelhavets pärla ligger i Grekland. Här finns både vacker natur kombinerat med strandliv och ett pulserande nattliv med dans till soluppgången. För en unik naturupplevelse – åk till fjärilsdalen! Under juli till september samlas tusentals fjärilar här för skugga och svalka.

4. Turkiet

Åk till landet där öst möter väst, där sol och bad möter spännande shopping av orientaliska tyger, kryddor och guld. Här finns bland annat charterområdena Antalaya och Bodrum-halvön och en av de mest spännande städerna just nu – Istanbul.

5. Rom

Det går inte att komma ifrån, Romartiden var ganska häftig, Colosseum är vansinnigt mäktigt och de historiska lämningarna i den här staden är spännande att uppleva. Rom är en stad du vill se innan du dör. Sedan är det inte så tråkigt att det italienska köket är ett av världens bästa. Här kan du äta dig mätt på sagolika pastarätter (hur kan en vanligt tomatsås vara så god) underbara pizzor (pizza ska inte smaka som hemma med bearnaisesås och pommes på) och glass som inte går att jämföra med någon annan.

Flyg hit

Hittar du inte vad du söker? Sök fler flyg här.

Tokbillig charter till Turkiet

Sköna charter till Rhodos