Hit åker du i påsk

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: fredrik714, medlem sedan 2009
Foto: leroslover, medlem sedan 2006
Påsken kommer tidigt i år och det är mindre än en månad kvar. Det är hög tid att planera in resan för den som vill iväg. Här har vi tagit fram de bästa resorna för varje restyp: kill- eller tjejgänget, familjen eller det romantiska paret.

Påskhelgen är ett ypperligt tillfälle att komma bort och du behöver inte ens förlänga helgen med semesterdagar för att hinna med en långweekend. Här har vi tagit fram några reseförslag som passar olika sällskap.

Grabbhelg med whiskyprovning i Skottland

Skottland är den perfekta vårdestinationen för golf och whiskyprovningar. Besök destillerier, häng med på guidade turer och upptäck städer som Glasgow och Edinburgh. Golfsäsongen börjar tidigt i Skottland och i april är det redan perfekta förutsättningar att svinga klubban.
Prisexempel: Flyg från Stockholm 2948 kronor, 290 kronor per person och natt i dubbelrum i Edinburgh. Totalt 3819 kronor för weekend 1-4 april.

Tjejhelg med shopping i London

Pundet är rekordlågt och med allitfrån de stora kedjorna kring Oxford Circus till secondhandbutiker och marknader finns det verkligen något för alla smaker. Eftersom du just nu får extra mycket för pengarna är läget för en weekend perfekt just nu. Ta bästa shoppingkompisen i handen och upplev London – om ni mot förmodan tröttnar på shopping kan ni roa er med stadens alla nöjen och sevärdheter.
Prisexempel: Flyg 1492 kronor från Stockholm, 617 kronor per natt i centralt beläget dubbelrum på tre-stjärnigt hotell. Totalt blir det 3343 kronor för en weekend 1-4 april.

Långweekend med romantisk touch i New York

I New York trivs det urbana kärleksparet mycket bra och påskens extra lediga dagar utgör en perfekt möjighet till en långweekend. Varva vårvarma promenader i parker och längs gator med mysiga middagar och aktiviteter efter intresse. Utbudet i New York är enormt det finns ingen risk att det tar slut på möjligheter. Det är svårt att inte älska New York.
Prisexempel: Flyg 5886 kronor via London, hotell från 452 kronor per natt och person i dubbelrum på Lower Manhattan, fyrstärnigt hotell. Totalt kostar en långweekend från 31 mars - 5 april 8146 kronor per person.

Familjevänliga bad på Teneriffa

Att plaska loss i ett tropiskt badland är riktigt skoj och går fint att kombinera med andra familjenöjen. Siam Park vid Playa de las Americas på Teneriffa har, som namnet antyder, ett tydligt Thailandstema. Här samsas fartfyllda och lugnare vattenupplevelser med thai-restauranger, och shoppa gör du på den flytande marknaden. Vuxna betalar 28 euro i inträde och
barn mellan 3-11 år, 18 euro. Gratis buss går till parken från Los Cristianos, Playa de las Americas och Costa Adeje.
Prisexempel: 1 veckas charter på Teneriffa med avresa 30 mars från 5775 kronor per person.

Spaweekend för familjen på hemmaplan

Yasuragi Hasseludden
Familjen som har lite äldre barn eller tonåringar kan ta en sväng till Japan, utan att ens lämna landet. Yasuragi Hasseludden utanför Stockholm sänker under påsklovet åldersgränsen i spaet till 12 år (26 mars - 11 april). Under denna period finns också speciella duobehandlingar för förälder och barn. Det går också fint att besöka över dagen, men se till att boka i förväg.
Prisexempel: Spa-paket med övernattning startar på 1290 kronor per person (över själva påskhelgen startar priserna på 1490 per person).

Tips! Håll ögonen på sista minuten-listorna!
Om du vill hitta iväg till solen under påskledigheten ska du hålla ögonen på sista minuten-priserna. Skolloven är ofta lite dyrare, så ett tips är att vara flexbiel med resmål för att pressa priset.


Hitta din sista minuten till solen över påsk
Påskens biligaste flygFler spännande påskresor här.


Psst! Förslagen är avsedda att inspirera olika typer av ressällskap som är sugna på att åka iväg över påsk. Givetvis kan lika gärna familjen åka till Skottland, grabbgänget till New York och tjejerna till Teneriffa.