Historiska resor världen över

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Det finns mycket att upptäcka världen över. Lockas du av historia eller kultur så har vi samlat resor som passar dig bra här. Åk lite längre bort eller ta en weekendresa.

Det finns många nischade resor som passar för dig som vill känna historiens vingslag, uppleva historiska stadskärnor eller följa med på guidade turer ledda av specialister. En sån här resa passar både dig med mycket förkunskap och den som vill lära sig mer. Åk på rundresa till andra kontineter eller ta en weekend till en av Europas genuina storstäder. Här har vi samlat några av resorna som tar dig till både kultur och historia.

Upptäck Peru och inkariket

Sydamerikaexperten, 14 dagar
På den här rundresan i Peru får du det bästa av landet med mycket historia, kultur och storslagen och blandad natur. Ta chansen och upplev Machu Picchu, den mytomspunna inkastaden med tusenårig gammal historia. Du besöker dessutom inkaindianernas huvudstad Cusco, Ballestasöarna i Stilla havet, ser kondorernas Colca Canyon och åker båt på Titicacasjön. Resan har svensk guide och sker i mars 2014.

Cityweekend i Krakow

Airtours, 3-4 dagar
Krakow i Polen är en stad som blommat upp och blivit en riktigt populär weekendstad. Här finns både bra shopping, brett restaurangutbud och en vacker gamla stan där bland annat Mariakyrkan är värd att se. Många åker hit för att bli påminda om den mörka tiden under andra världskriget. Strax utanför staden ligger koncentrationslägret Auschwitz, som idag är ett välbesökt museum. Här mördades 1,1 miljoner människor, varav 90 % var judar. Saltgruvan i Wieliczka är en annan stor sevärdhet. Åk hit med Airtours valfri helg och välj bland flera utvalda hotell.


Resor för dig som gillar kultur & historia