Hetaste charternyheterna 2013

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Apollo
Foto: Fritidsresor
Foto: Ving
Just som du trodde att det inte finns fler platser att upptäcka kommer charterbolagen med spännande nyheter. De lockar med allt från hotell med världskända DJ:s till Baby Lounge och träningshotell.

Med en massa nyheter att frossa i återstår bara ett problem – vad ska man välja? Vi hjälper dig här att få koll på de bästa och mest spännande nyheterna.

Apollo kortar ner restiden till Alanya

Som en av två charterarrangörer flyger nu Apollo sina Alanyabesökare till flygplatsen i Gazipasa istället för Antalya som tidigare. Det här betyder att busstransfern som tidigare tog 2,5 timme nu istället tar endast cirka 40 minuter vilket ger mer tid till sol, bad och nya äventyr. Gäster som ska besöka orter som Side, Belek och Kemer kommer även i fortsättningen flyga till Antalya.

Apollo utökar storfavorit och flyger från fler orter

Kroatien är ett land som bara ökar inom resebranchen. Ett land med en bra prisnivå, god mat och perfekt väder för sol och bad. Apollo ökar nu utbudet av resor med 40 procent för att möta den stora efterfrågan. Dessutom erbjuder de från och med sommaren 2013 flyg från Norrköping, Visby och Jönköping. Strax söder om Makarska kommer nu en nyhet vid namn Zivogosce, hit reser den som föredrar lugn och ro framför ett hett och pulserande nattliv.
Läs mer om Zivogosce och boka här.

Storsatsning på Mallorca med pirathotell och kända DJ:s

Apollo breddar utbudet av hotell med en satsning på en ny ort och en rad spännande temahotell. Vi svenskar har länge rest till Mallorca, och den senaste tiden har “Mallis” blivit hippt och återigen väldigt populärt. Santa Ponsa, som är en nyhet hos Apollo, är en trevlig semesterort med livlig atmosfär. Här finns många bra restauranger och barer längs med stranden, dessutom finns en mysig marina att strosa omkring i. Är man ute efter mer shopping och nattliv ligger Palma endast två mil bort. Gillar du lyx ska du definitivt checka in på Jumeirah Port Soller Hotel & Spa som ligger i natursköna Puerto de Sollér. Här finns även en av Mallorcas mest exklusiva spaanläggningar. Andra nyheter är satsningen på en rad temahotell – pirathotellet Pirates Village för familjen som gillar pirater, Sol Antillas Barbados där du kan få träffa familjen Flinta, Sol Wave House som är ett läckert designhotell på stranden med DJ:s från hela världen och slutligen Beach House som är ett trendigt och ungdomligt hotell mitt på stranden, även här uppträder DJ:s från hela världen.
Läs mer om Apollos Mallorca och boka här.

Hos Fritidsresor blir det storslam för barnfamiljer

Efterfrågan på sommarresor ökar för varje år, därför väljer nu Fritidsresor att utöka sitt sortiment med hela 10 procent till sommaren 2013. En av nyheterna är deras fjortonde Blue Village-hotell, Blue Village Doryssa, på Samos i Grekland. Hotellet ligger vid en egen strand och hotellets bydel ser ut som en riktig grekisk by, här finns till och med postkontor och bageri. På samtliga Blue Village finns det flera nyheter som passar perfekt för barnfamiljen. En av nyheterna är bebislounger för de som reser med barn upp til två år. Här kommer det att finnas lugn och ro för mammor som vill amma, micro att värma barnmat och flaskor i och skötbord. Förutom dessa möjligheter kommer det även finnas en bebispool med skugga, spjälsäng utan kostnad och sulkyvagn och barnstol att hyra. Boka gärna innan avresa. För de lite större barnen, mellan 12 och 15 år, kommer den nya föräldrafria klubben – The Hangout. Här kommer det att finnas en massa aktiviteter att välja mellan. Vad sägs om en bio på stranden, mysigt lägereldshäng eller att göra din egen musikvideo?
Läs mer om Blue Village Doryssa

Kos gör comeback och nya kombinationer växer fram

Sardinien växer enligt Fritidsresor med 40 procent, därför väljer nu charterbolaget att satsa på Maddalenaöarna, ögruppen mellan Sardinien och Korsika, här finns två hotell på huvudön. Kos är en vacker grekisk ö som tidigare haft ett rykte om att vara en partyö, och därför skrämt bort vuxna och barnfamiljer. Nu har man suddat ut ryktet och satsar stenhårt på att locka nya resenärer hit, detta genom att erbjuda hela 15 hotell som är fyr- och femstjärniga. Även Turkiet är ett resmål som växer, Fritidsresor räknar med att var tredje resenär kommer att semestra här nästa sommar. En av nyheterna här är veckoseglingar där vana seglare kan uppleva Egeiska havet ombord på en välutrustad 32- eller 36 - fotare. Resenären kan segla en färdig rutt tillsammans med andra båtar eller på egen hand. Allt är inkluderat, från flyg och båt till försäkring. För resenären som inte vill besöka endast en plats på semestern kommer nu nya spännande kombinationsmöjligheter. Välj att bo en vecka på allsidiga Mallorca och veckan efter på hippa och vackra Ibiza, eller varför inte kombinera storebror Mallorca med dess lugnare lillebror Menorca. Dessutom kan du välja att kombinera Kos med mysiga ön Kalymnos.
Läs mer om Fritidsresors Kos och boka här.

Fritidsresor satsar på vuxensemester och träningshotell

Efterfrågan på hotell som endast välkomnar gäster över 16 år har ökat. Därför väljer nu Fritidsresor att utöka sitt sortiment från tolv till sexton Blue Couples-hotell. Dessa hotell finner du bland annat på Kos, Kreta, Samos och i Side. Sommaren 2013 lanserar Fritidsresor Magic Life – koncepthotell för resenären som gillar sporter som till exempel tennis, segling, aerobics, pilates och wakeboard. Här kommer även finnas till exempel salsakurser, välutrustade gym och skönhetsbehandlingar. Nästan allt ingår i resans pris och utbudet varierar något mellan hotellen som till sommaren finns i Turkiet, Tunisien och på Kos. På Magic Life-hotellen är barn välkomna.
Läs mer om Fritidsresors Magic Life

Ving ändrar utseende

Från och med den 19 december byter Ving utseende. Tillsammans med sina nordiska systerbolag Ving i Norge, Spies i Danmark och Tjäreborg i Finland samt de egna koncepthotellen Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels, genomförs den största varumärkesförändringen någonsin i företagets historia. Nu blir den gemensamma symbolen ett fint och passande hjärta.
Se Vings nya hemsida

Rökfritt på Vings familjehotell

Från sommaren 2013 blir Vings familjehotell Sunwings Resorts helt rökfritt. Det här betyder att man självklart inte får röka på rummen, men inte heller på balkonger eller terrasser. Det kommer dock att finnas ett antal rökområden för den som måste röka. Det här initiativet är taget med tanke på att familjehotellen ska se till barnens bästa. Ett steg som säkert fler aktörer kommer att ta i framtiden.

Ving kortar ner restiden till Alanya och öppnar nytt

Precis som Apollo kommer även Ving att börja flyga till Gazipasa nästa sommar. Det här innebär att transfertiden till hotellen i Alanya kommer att kortas ner betydligt. Resor hit kommer att finnas både från Arlanda och Landvetter. Ving öppnar dessutom ett nytt Sunprime Resort på Mallorca, Sunprime Waterfront Palma Beach. Det här hotellet, likt alla andra i samma kategori, vänder sig till vuxna som reser utan barn. Läget för hotellet är perfekt med kort avstånd till flygplatsen, shopping i Palma och härliga dopp i hotellets egna badvik. Vings Sunprime-resorts finns nu belägna i Turkiet, Gran Canaria, Teneriffa, Phuket, Cypern, Kreta samt Mallorca.
Läs mer och boka här.


Charter med all-inclusive

Om Palma de Mallorca Mallorca, Spanien

Palma de Mallorca är charterfavoriten Mallorcas pulserande huvudstad, lika stor som Malmö. Den lilla storstaden passar alla och en weekend bjuder på shopping, nöje, tapasbarer. Det är även nära till några av Medelhavets bästa stränder.
Matupplevelser
Historia
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
Shopping
27°
Klimat i september
24°
Badtemp i september
3,5tim
Flygtid från Stockholm