Härliga Hawaii – surfa i Obamas kölvatten

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: pillanperry, medlem sedan 2008
Foto: mbild, medlem sedan 2006
På Hawaii är det bara en sak du inte hinner; och det är att ha tråkigt. Besök Obamas hemstat.

Den vanligaste missuppfattningen om Hawaii är att det är en enda ö. Det är i stället en ögrupp bestående av 132 öar utspridda i en lång båge mitt i Stilla Havet. Dock är de flesta av öarna endast små skär eller klippor och endast sju av öarna är bebodda: Oahu, Big Island (kallas ibland bara Hawaii), Maui, Molokai, Lanai, Kuai och Niihau.

Det enklaste sättet att ta sig mellan öarna är med flyg och det finns lokala flygbolag som har specialiserat sig på öhopping. Att hyra bil är ett smidigt och bra sätt att utforska öarna, annars finns det både rundturer med buss, sjöflygplan och helikopter.

Här hinner du inte ha tråkigt!

På Hawaii är det bara en sak du inte hinner; och det är att ha tråkigt. Vad gäller fritidsaktiviteter är nog Hawaii ett av de bästa resmålen i världen – här kan du verkligen göra allt!

Cykla, vandra, hyra fyrhjulig motorcykel, spela golf, rida… inget är omöjligt på Hawaii. Dock är det inte de torra aktiviteterna som lockar de flesta besökarna till öarna i Stilla Havet. Hawaii har nämligen några av de allra bästa surfvågorna i världen och du kan surfa här året runt. Under vintern blåser det från norr vilket gör att de bästa vågorna finns på de norra delarna av öarna, under sommarmånaderna är det de södra delarna som gäller, till exempel Waikiki beach på Oahu. Här surfar du dessutom i legendariska farvatten, surfikonen Duke Kahanamoku som grundade hela surfingkulturen red sina fösta vågor här på början av 1900-talet.

Självklart finns det också en uppsjö av erbjudenden som jetski, bananaboat, parasailing, segling, paddling, snorkling och dyking. Men inte på de allra populäraste surfstränderna – här har brädorna företräde.

Obamaresor

Barack Obama är numera den 44:de amerikanske presidenten, men han har länge varit ett ikon i USA, och en stolthet för hans hemstat Hawaii. Och efterfrågan på Obamaresor ökar.

Guidade turer till Obamas barndomshem, skolor och favoritstränder blir allt mer populära. Tycker du det verkar lite fånigt att ställa sig med en kamera utanför ett sjukhus eller en skola kan kanske Obamas favoritstrand, Sandy Beach på östra Honolulu, eller Puu Ualakaa State Park på Tantalus och Kapiolani Park strax utanför Waikiki vara bättre alternativ.

Andra av Obamas fritidsfavoriter är att golfa på Olomana Golf Links, hänga på Luana Hills Country Club och att snorkla vid Kailua Beach Park. När du blir hungrig kan du testa Obamas favoritlunchrestaurang i Honolulu, Zippy's.

Surfa in på Hawaiisidan

Hitta mer info:
Obamaresor


Sponsrade erbjudanden:


Flyg till Hawaii

Hotell i Honolulu från 3*