Här hittar du världens bästa shopping

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: mosteranna, medlem sedan 2006
Bryt av vardagen med en shoppingweekend. Vi listar några av världens bästa städer att spendera i.

Fem städer, både nära och långt bort, som alla har en sak gemensam: riktigt bra shopping! Till höger kan du också se priser på flyg och hotell, för att lättare kunna kombinera din shoppingweekend.

1. Eleganta Paris

I Paris hittar du allitfrån elegant lyxshopping till marknader och vintage. Den exklusiva shoppingen hittar du bland annat länge Rue St Honoré och Avenue Montaigne och Marais är ett område med gott om vintagebutiker. Om du vill besöka stora internationella kedjor som Zara och GAP kan du söka dig till Les Halles eller Rue de Rivoli. Tänk på att de flesta butiker är stängda på söndagar.

2. Pulserande New York

Välkända varuhus, stora internationella kedjor, mysiga småbutiker och exklusiva modejättar är bara lite av allt du kan hitta i New York. Här finns något för varje prisklass och smak, från Dolce & Gabanna och DKNY längs Madison Avenue till Forever21 vid bland annat Unioin Square. Mysiga småbutiker hittar du bland annat i Soho, med gator som Prince Street och Spring Street.

3. Moderiktiga Milano

Milano är välkänt som en av Europas främsta modestäder och här finns alla fina märker som Gucci, Versace och Ralph Lauren, bara för att nämna några. Modekvarteren ligger i den norra delen av stadskärnan och främst inom de fyra gatorna: Via Della Spiga, Corso Venezia, Via Montenapoleone och Via Monzoni. Här hittar du det mesta du kan önska i klädväg.

4. Billiga Bangkok

Det är många som planerar in ett stopp i Bangkok när de är på långresa i Asien. Här hittar du inte bara marknadsfynd utan också mer exklusiv shopping. Ett av de mest välkända shoppingcentren är Mah Boon Krong Center, oftare kallat MBK, där du hittar ett hundratal butiker på sex våningar. Om du tröttnar på shoppingen finns där även bowling, bio och karaoke att roa sig med.

5. Klassiska London

London är en klassisk weekendstad för shoppingsugna svenskar och oavsett om du föredrar marknadsfynd a'la Portabello Road och Camden, stora kedjor eller dyra lyxmärken kommer du att hitta något som passar. Om du tycker att Oxford Circus känns för hektiskt kan du även hitta många stora butikskedjor som Zara, Top Shop och Esprit längs Kensington High Street. Som namnet antyder ligger det i just Kensington och för dig som hellre shoppar med allt under samma tak finns exempelvis Westfield Shopping Centre i White City, som ligger i västra London.

Vilket är ditt bästa shoppingtips?

Har du en favoritstad som har allt i shoppingväg? Eller sitter du inne med riktiga guldkorn i någon av världens guldkorn? Tipsa gärna här.

Flyg till shoppingen

Hitta ditt hotell