Här hittar du vårens billigaste cityweekend

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

Några hundralappar för flygbiljetten, ett prisvärt boende och billigt att leva. Här är fem sköna budgetstäder.

Det behöver inte vara dyrt att komma iväg en helg. Ett par timmar bort finns städer som erbjuder hotell, nöjen, god mat och dryck till en bililig penning. Väljer du ett enklare boende är det riktigt billigt i flera av städerna, runt en hundralapp per natt. Men lyxhotellen är även otroligt prisvärda. I Riga bor du femstjärnigt för runt 500 kronor per natt.

Bratislava – kombinera med Wien

Slovakiska pärlan Bratislava är fortfarande relativt okänt som weekendstad. Men det är synd för här finns mysiga caféer, trevliga barer och en skön atmosfär. Och det är billigt. En öl kostar drygt en tia och middag äter du under hundralappen. Staden ligger bara en timme från Wien, vilket är ett skönt utflyktsmål. Även Budapest och Prag ligger i närheten. Billigast flyg hittar du med Ryanair som flyger hit från Stockholm Skavsta.
Flyg: från cirka 1200 kronor
Hotell: från cirka 180 kronor per natt
Hitta ditt hotell i Bratislava

Berlin – billigaste lyxen i väst

Det här är en stad som fullkomligt boomat. Här finns ett spännande kultur-och nöjesliv. Här bor du dessutom billigt på riktigt flotta hotell och det är prisvärt att äta på restaurang eller ta en helkväll på krogen. Här finns också riktigt bra shopping, framför allt ett stort utbud av bra vintage och Second Hand-affärer. Ryanair flyger hit från Stockholm Skavsta och Air Berlin från Landvetter, Göteborg.
Flyg: från cirka 195 kronor
Hotell: från cirka 130 kronor per natt
Hitta ditt hotell i Berlin

Prag – vackert i pilsnerns land

Tjeckiska Prag har vackra byggnader, billig öl, skön stämning och bra priser. Några tips är Gamla stans torg, Pragborgen och ett besök på Staropramens bryggeri. Shopping är billigare än hemma, utom hemelektronik, cd-skivor och märkeskläder. Ryanair flyger hit från Stockholm Stockholm Skavsta, och City Airline från Göteborg. Wizz Air flyger från Malmö och Norwegian från Köpenhamn.
Flyg: från cirka 780 kronor
Hotell: från cirka 220 kronor per natt
Hitta ditt hotell i Prag

Barcelona – med strand och sangria

Här finns riktigt bra shopping, god mat, världsklassig fotboll och spännande arkitektur. Men det bästa av allt är kanske att det finns flera långa smekande sandstränder – mitt i staden! Sola och bada mitt på dagen och ägna eftermiddagen åt shopping och sangria. Då det är är billigt att flyga och bo så kan du komma undan med några tusenlappar. Ryanair flyger hit från Stockholm Skavsta och Göteborg City Airport (Säve).
Flyg: från cirka 300 kronor
Hotell: från cirka 190 kronor per natt
Hitta ditt hotell i Barcelona

Riga – jugend och spa

Det lettiska staden Riga är vackrast i Baltikum. För dig som njuter av din omgivning finns här vacker jugendarkitektur och stora trähus. Många hus är välbevarade och Gamla Stan finns med på UNESCO:s världsarvslista. Här äter du gott, bor bra och lyxar till en billig penning då det är ungefär hälften så dyrt som hemma. Passa på att njuta på spa, då det är väldigt prisvärt här. Ryanair flyger hit från Stockholm Skavsta, och Air Baltic flyger från Göteborg.
Flyg: från cirka 500 kronor
Hotell: från cirka 60 kronor per natt
Hitta ditt hotell i Riga

Hitta billiga resor till Bratislava, Slovakien här.

Flyg till Bratislava

Flyg till Berlin

Flyg till Prag

Flyg till Barcelona

Flyg till Riga

Bratislava Slovakien

Populära resor från Göteborg till Bratislava