Här bor du i London

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Bara någon timme bort med flyg ligger populära London. En storstad vi svenskar gärna besöker igen och igen för att shoppa, se på fotboll, äta på fantastiska restauranger och se en musikal eller två.

Här är vår guide till några av Londons områden och hotell.

Camden

Det har skett mycket i Camden de senaste åren, och idag är området ett av de bättre i London. Men du finner fortfarande de speciella butikerna och lite alternativa marknaderna här, och det finns många billiga och bra restauranger att äta på när hungern faller på. Populära Yum Cha serverar fantastisk Dim Sum, eller så kan du gå till Haché för en kvalitetsburgare. Camden är också en ypperlig plats att dra till om du vill lyssna på livemusik. Vill du bo billigt är Camden Lock Hotel ett bra alternativ, föredrar du lite finare hotell har Holiday Inn London Camden fina rum och ett jättebra läge.
Här kan du söka efter hotell i hela London.

Shoreditch

Stadsdelen är kanske mest känd för den populära marknaden Brick Lane Market, men här kan du också frossa i mat från hela världen, danska hela natten på nattklubbar som ofta får besök av kända DJ´s och inte minst shoppa i de små butikerna. Ät en av Londons bästa bruncher på populära Leila´s Café och drick kaffe på prisvinnande Prufrock. Sova kan du göra på fina The Re London Shoreditch som också har bra priser.
Här kan du söka efter hotell i hela London.

Oxford Street

Om du är i London för att shoppa på de stora och kända kedjorna är det Oxford Street som gäller. Här finner du butiker som Topshop, Pull and Bear, American Apparel, Niketown och Forever 21. Men man vill kanske inte bo mitt på den stora shoppinggatan, det kan vara skönt att komma bort lite från de stora folkmängderna och det finns många bra hotell i området. Vill du bo lite extra bra och unna dig lite lyx ska du välja The Langham. Billigare är det att bo på Astor Court Hotel, men detta trestjärniga hotell håller också hög standard.
Här kan du söka efter hotell i hela London.

Brixton

Mitt i South London lligger stadsdelen Brixton som tilltalar alla som älskar god mat, livemusik och trendiga barer. Gå för all del inte miste om de fantastiska hamburgarna på Honest Burger eller de himmelska pizzorna på Franco Manca. Du kan också äta gott på Brixton Market som är en matmarknad med många spännande matplatser. Brixton har inte många hotell att välja mellan, ofta får man bo lite utanför själva området. Church Street Hotel är ett väldigt bra val med rimliga priser.
Här kan du söka efter hotell i hela London.

Mayfair

Är du ute efter lyx och dyra designbutiker är Mayfair platsen för dig. Här finns några av landets bästa restauranger, och vill du verkligen skämma bort dig själv ska du beställa bord på Hix Mayfair för modern brittisk mat eller den nyskapande restaurangen Pollen Street Social Club för mat helt utanför boxen. Vill du bo på det ultimata, brittiska lyxhotellet ska du välja The Connaught, men var beredd på att betala dyrt för det också. Vill du gärna bo i Mayfair, men inte ruinera dig helt är Hilton London Green Park ett bra alternativ.
Här kan du söka efter hotell i hela London.

Hitta en billig flygbiljett till London i vårt stora flygsök.


Billiga flygbiljetter till London

Om London England, Storbritannien

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
16°
Klimat i oktober
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44