Här bor du bäst på hotell i Rom

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Rom är ett av Europas populäraste weekendresmål, välbesökt såväl vår som höst. Här får du en guide över de bästa områdena att leta hotell i.

Rom är en av Italiens populäraste städer och ett mycket bra weekendresmål. Här finns historiska spår från romartiden, mysiga restauranger, sköna vinbarer och trendig shopping. Spana in alla områden och välj sedan hotell efter tycke och smak. Det går att hitta prisvärda hotell i Rom, men priserna varierar kraftigt under året och under högsäsong bör du vara ute i god tid.

Nära Colosseum

Området kring Colosseum har många historiska monument som lockar. Amfiteater Colosseum är något som de flesta förknippar med Rom och här höll gladiatorspelen hus under romartiden. I närheten finns det dessutom bra shopping och ett stort utbud av trevliga restauranger. Området ligger centralt och är en bra utgångspunkt för din weekendresa. Här hittar du alla de större hotellkedjorna och många hotell är perfekta om du är ute efter en romantisk weekend.

Området kring Spanska trappan

Området kring Spanska trappan och paradgatan Via del Corso innehåller exklusiva butiker, mysiga gränder och barer. I närheten ligger den berömda fontänen Fontana di Trevi, torget Piazza del Popolo, parken Villa Borghuese och templet Pantheon. Hotellpriserna är lite högre, men däremot bor du riktigt nära till framförallt bra shopping. Det är dessutom ett bra alternativ om du vill ha en romantisk helg på tu man hand.

Vatikanområdet

Vatikanstaten är en egen stat i staden och en av Roms största sevärdheter. Här finns Peterskyrkan, Påven och Sixtinska kapellet, vatikanmuseer och kända konstverk av Michaelanglo. Området ligger lite söder om centrum och har bra förbindelser till både buss och tunnelbana. Här bor du med kanonläge om du är ute efter en kulturweekend och inte är rädd för det turistiga.

Trastevere

Trastevere är ett mysigt och populärt område väster om floden med smala gränder, fina små torg, många barer och karaktäristiska jazzklubbar. Även om du inte bor här så är det väl värt ett besök, särskilt för en middag på kvällen. Områdets mest kända sevärdhet är Santa Maria in Trastevere, en av Roms äldsta kyrkor. Det är dessutom lätt att ta sig till andra delar av staden.

Terimini

Terimini är det första området du kommer till i Rom, eftersom det är hit tågen och bussarna från flygplatsen går. Många förstagångsbesökare väljer att bo här eftersom det är en knutpunkt för kollektivtrafiken och enkelt att ta sig runt till alla sevärdheter. Däremot finns det inte särskilt mycket att se, utan här bor man. Här ligger många av Roms budgethotell, men även alla de stora hotellkedjorna.

Ta sig till Rom

Det tar ungefär tre timmar att flyga till en av Roms två flygplatser. Flygbolag som SAS och Norwegian har dagliga flygningar hit och då hamnar du på den största flygplatsen Fiumicino Airport, 35 kilometer utanför staden. Med lågprisflygbolag som Ryanair kommer du till Ciampino, 15 kilometer utanför staden.

Hotelltips

- Radisson Blu Es Hotel Roma: ett femstjärnigt futuristiskt hotell i centrum.
- Quirinale: ett populärt och prisvärt hotell i Terimini-området.
- Hotel Santa Maria: ett rekommenderat hotell i Travesteområdet.
- Residenza Paolo Vi: ett populärt och prisvärt hotell nära Vatikanen.

I Reseguidens jämförelsetjänst hittar du alla hotell i Rom.


Flygbiljetter till RomRekommenderade hotell i Rom

Om Rom Italien

Rom präglas av en fantastisk historia och dess citykärna andas dåtid. Staden är ett måste för alla som gillar historia och kultur. Några kända sevärdheter är Vatikanstaten, Colosseum, Fontana di Trevi och Spanska trappan. Här finns också många restauranger i världsklass.
Nöjesliv
Matupplevelser
Historia
Kultur
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
Romantiskt
Shopping
26°
Klimat i september
Tidig morgon vid Spanska Trappan
2 / 32
Fontana di trevi
3 / 32
Tibern med dess broar och Vatikanen
5 / 32
Viktor Emanuel-monumentet
7 / 32
Vatikanmuseets trappa
14 / 32
Moped - en av alla miljoner
18 / 32
Fontänen på Piazza della Rotonda
21 / 32
Konstantins triumfbåge
25 / 32