Här bor du bäst på hotell i Lissabon

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Lissabon är Portugals färgstarka huvudstad och ett populärt weekendresmål för framförallt dig som är intresserad av kultur. Här får du hjälp att välja område och hotell.

Lissabon vilar på sju kullar i Portugal, norr om Tejofloden. Det är en pittoresk hamnstad med slingrande gränder, livligt nattliv, mycket fisk och skaldjur på menyerna och bra shopping. Dessutom är det billigt att bo på ett lyxigt hotell. Här får du tips om vilka områden du ska leta hotell i och bra hotell.

Baixa

Baixa ligger i mitten av centrala Lissabon och är ett elegant och pampigt område från 1800-talet. Gatorna är raka och strukturerade och området är platt. Här hittar du caféer, gatuförsäljare och längst paradgatan Avenida da Liberdade finns stora och internationella modehus. För bäst utsikt över Baixa ska du ta en tur upp i den viktorianska Santa Justa-hissen, till stadsdelen Chiado. Är du intresserad av shopping så passar det här området dig perfekt.
Se alla hotell i Baixa

Alfama

I de östra delarna av centrum hittar du Alfama med sina labyrintliknande och branta kullerstensgator. För att klara backarna hit upp rekommenderas spårvagn nummer 28. Lissabons äldsta stadsdel lockar med ett stort utbud av butiker, källartavernor, barer och sevärdheter. Den populära fästningen Castelo de São Jorge har en hänförande utsikt över hela Lissabon. Det var även här som den sorgsna fadomusiken föddes.
Se alla hotell runt Alfama

Bairro Alto

Bairro Alto ligger på en kulle väster om Baixa och lockar framförallt med ett pulserande nattliv och en stor musikscen. Längst de smala gränderna ligger små butiker med bland annat inredning och second hand. Här bor en stor del av stadens unga befolkning, vilket gör området populärt bland yngre turister.
Se alla hotell runt Bairro Alto

Belém

Belém är ett populärt turistområde med många museer och monument. Området kallas för Portugals historiska centrum och här finns bland annat den gamla försvarsborgen Torre de Belém och det världsarvsmärkta klostret Mosteiro dos Jerónimos. Leta hotell här om du är ute efter en kulturell weekend.
Se alla hotell runt Belém

Bo vid Portugals riviera

Vill du ha nära till stranden kan du välja att bo vid Portugals riviera. Väster om Lissabon, en halvtimmes tågresa bort, hittar du de två badorterna Estoril och Cascais. Förutom fina stränder så finns här ett stort casino, mycket kultur och bra golfbanor.
Se alla hotell i Estoril och i Cascais

Hotelltips

- Britania: Lyxigt och centralt butiquehotell.
- Hotel Mundial: Modernt hotell i Baixa.
- Olissippo Castelo: Populärt och prisvärt hotell i Alfama.
- Bairro Alto Hotel: Populärt och prisvärt hotell i Bairro Alto.
- Altis Belem Hotel & Spa - Preferred Boutique Hotel: Populärt och prisvärt hotell i Belém.

Ta sig till Lissabon

Det tar ungefär fyra och en halv timme med direktflyg till Lissabon. Flygplatsen ligger drygt en halvmil utanför Lissabon och det tar ungefär 30 minuter med buss. Flyg hit reguljärt eller boka ett weekendpaket med till exempel Ving eller Airtours.


Flygbiljetter till LissabonFler rekommederade hotell i Lissabon

Om Lissabon Portugal

Portugals huvudstad Lissabon är en pittoresk hamnstad med de centrala delarna vilandes på sju kullar. Här finns ett spännande kulturliv, labyrintlika gränder, shopping och gamla spårvagnar. Det är nära till badorterna Estoril och Cascais.
Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
20°
Klimat i september
Elevador de Gilda
1 / 36
Mosteiro dos Jerónimos
3 / 36
Utsikt över Lissabon
4 / 36
Rundtur i Lissabon
5 / 36
Utsikt över hamnen i Lissabon
7 / 36
Sjöfararmonumentet
8 / 36
Borggården Castelo São Jorge
11 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
12 / 36
Costa de Caparica
13 / 36
Lissabonsk Patina
15 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
16 / 36
Utsikt från Sao Jorge
18 / 36
Discoveries Monument
19 / 36
Mosteiro Dos Jerónimos
21 / 36
Lissabons sluttningar
22 / 36
Fästning från 1200 talet
23 / 36
Elevador de Santo Justa.
24 / 36
Igreja de Sao Vicente de Fora
25 / 36
Estrela basilikan, Lissabon
28 / 36
Små gränder i lissabon
29 / 36
Parc Eduardo VII
30 / 36
Praca de Comércio
33 / 36
Castelo São Jorge
34 / 36
Utsikt över Lissabon
35 / 36