Här bor du bäst på hotell i Göteborg

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Foto: goteborg.com/beatricetörnros
Göteborg är en populär weekendstad och utbudet passar de flesta. Shopping, nöjen, uteliv, kultur och havet är några saker som lockar. Göteborg är också en het evenemangsstad med konserter och sport om vartannat på framförallt Ullevi och Skandinavium.

I centrala Göteborg nås det mesta inom gångavstånd vilket gör staden till ett optimalt weekendresmål. Liseberg, shopping, Avenyn, restauranger, arenor, mysiga parker och promenadstråk finns tillsammans inom bekvämt gångavstånd. Men det är ändå klokt att välja ett hotell som ligger nära det man prioriterar att göra i Göteborg.

Hotell vid Liseberg

Liseberg ligger centralt i Göteborg och går att nå enkelt från de flesta hotell i citykärnan, antingen till fots eller via spårvagn. Vill du bo på hotell precis vid Liseberg finns det gott om hotell runt omkring nöjesparken också. 4-stjärniga Hotel Gothia Towers ligger mittemot huvudentrén och närmre än såhär kommer du inte. Hotel Liseberg Heden ligger också på bekvämt gångavstånd från parken, likaså Quality Hotel Panorama och för ett lite billigare alternativ Best Western Plus Hotel Mektagonen.
Se alla hotell nära Liseberg.

Hotell nära centralstationen

Runt omkring Centralstationen och Drottningtorget finns flera hotell. Det senaste tillskottet till Göteborg är stora Clarion Hotel Post som ligger mitt på Drottningtorget. Här kan du njuta av populär after work, restauranger, barer, spa och fräscha rum. De flesta hotellen som ligger runt Centralstationen är 4-stjärniga och håller en hög standard. På First Hotel G bor du i själva Centrumhuset och har bra läge för Göteborgs utbud.
Se alla hotell i centrala Göteborg.

Hotell nära havet i Göteborg

Göteborg ligger vid havet, och därav finns det flera hotell som också ligger precis vid havet. Vill du bo centralt men ändå vid havet är Novotel i stadsdelen Majorna ett bra alternativ. Här har du en magisk utsikt över hamninloppet samtidigt som spårvagnar tar dig in till city på cirka 10 minuter. På Lindholmen har nyligen Radisson Blu Riverside Hotel öppnat upp med underbar utsikt över älven och ett hotell med fräscha rum och en fräck design. Vill du ha den riktiga skärgården, ta skärgårdsbåten ut till Styrsö och mysiga Pensionat Styrsö Skäret.

Spahotell i Göteborg

Göteborg har flera spahotell, både mindre inne i stan, och större strax utanför. Varför inte kombinera en weekend i Göteborg med spa? De två största spahotellen är Sankt Jörgen Park Resort och Best Western Arken Hotel & Art Garden Spa, båda två cirka 10 minuters bilfärd utanför centrala Göteborg.

Budgethotell i Göteborg

Vill du ha mer pengar över till annat än boende på din weekend i Göteborg finns det både vandrarhem och budgethotell till bra priser i och runt Göteborg. Välj ett som ligger åt rätt håll för det ni vill göra i Göteborg.
Här hittar du alla billiga hotell och vandrarhem i Göteborg.

Göteborg Sverige

Söndagspromenad i Haga
2 / 32
En stad i vatten
7 / 32
Älvsborgsbron i solnedgång
8 / 32
Göteborgs Hamninlopp
9 / 32
Utsikt ger insikt
10 / 32
Jul på Liseberg
11 / 32
Bild tagen från Brännö brygga.
12 / 32
Västra hamnkanalen
13 / 32
saltholmen/solnedgång
17 / 32
Carnegie Sockerbruk
18 / 32
Gatenhielmska kulturreservatet i Majorna
20 / 32
Spårvagnen till Liseberg
23 / 32
Ingen jul utan ett besök på Lisebergs julmarknad
24 / 32
Alla goda ting är tre.
26 / 32
Kall vinterdag
28 / 32
Paddan Feskekörka Göteborg
30 / 32
Älvsborgs fästning sett från ovan
32 / 32
Populära resor från Göteborg till Göteborg