Här bor du bäst på hotell i Barcelona

Paulina
Medlem sedan 2006, besökt 24 länder

Barcelona är en stad som bjuder på både storstadspuls och strandliv. Här får du en inblick över var du ska leta hotell under din weekendresa.

Barcelona är en av Europas populäraste weekendstäder, kanske på grund av sin mångfald. Här ligger du på stranden på förmiddagen, shoppar eller spanar på sevärdheter på eftermiddagen och upptäcker nattlivet på kvällen. Staden är stor med många kvarter som alla har sin speciella karaktär. Det finns många hotell, lägenheter och vandrarhem och många håller en hög standard. Här får du hjälp att bestämma vilket område du ska bo i under din vårweekend i Barcelona.

La Rambla – Paradgatan i centrum

La Ramla ligger i gamla delen av Barcelona. Här slingrar sig smala gränder och det finns ett stort utbud av restauranger och mysiga caféer. La Rambla är en 1200 meter lång paradgata som går genom det gamla Barcelona. Längs den breda boulevarden finns massor av butiker, gatustånd och aktiviteter. I området finns dessutom en hel del museum och Barcelonas gotiska katedral. Kolla gärna hotell på en tvärgata till La Rambla, där priset ligger mycket lägre. Ett fint och bra hotell vid La Rambla är Catalonia Catedral som har 4 stjärnor och bra gästrecensioner. Ett billigare och mer prisvärt hotell är 3-stjärniga NH Barcelona Centro som ändå har bra gästrecensioner.

Eixample – nära bästa shoppingen

För shoppingsugna rekommenderar vi området Eixample. Det är ett tätbebott distrikt med många flerbostadshus, framväxt under industrialiseringens dagar. Det ligger omringat av de andra stadsdelarna och är en av de största. Bästa shoppingen finns i Quadrat d’Or, som betyder den gyllene kvadraten. Här finns ett stort utbud av högklassiga restauranger och caféer och konstnären Gaudís mest kända verk som den ännu inte färdigbyggda katedralen Sagrada Familia. Det är dessutom nära till Parc Guell, en stor park perfekt för promenader och fika. Om du vill bo flott är 4-stjärniga hotellet Murmuri ett bra alternativ. Vill ha ha mer pengar över till shopping? Då kan vi tipsa om det 3-stjärniga hotellet Room Mate Emma som har prisvärda rum och bra gästrecensioner.

El Born – trendig stadsdel i centrum

Trendiga El Born ligger centralt och med ett stort utbud av tapasrestauranger och barer. Eftersom området är populärt bland kläddesigners så hittar du alla designmärken du kan tänka dig här. Största sevärdheterna häromkring är Picassomuseet och kyrkan Santa Maria del Mar. I slutet på området ligger Barceloneta, Barcelonas strand.

Barceloneta – här ligger Barcelonas strand

Kring Barceloneta bor de som sätter sol och bad högst upp på listan eftersom det är här Barcelonas strand finns. Stranden är sedan några år tillbaka ordentligt uppfräschad med fina promenadstråk och mycket plats för folkliv. Som barnfamilj är detta ett perfekt område att bo i, både nära stranden och allt annat inom promenadvänligt avstånd. Det finns inte många hotell, men däremot en hel del lägenheter. Vill du bo lyxigt nära stranden är det 5-stjärniga hotellet Pullman Barcelona Skipper ett bra alternativ. Ett mer prisvärt alternativ i hamnområdet Barceloneta är Hotel 54 Barceloneta som har 3-stjärnor och perfekt läge.

Ta sig till Barcelona

Barcelona ligger drygt tre timmar bort med flyg. Du tar dig hit med flygbolag som SAS, Lufthansa, KLM och Norwegian och landar på den större flygplatsen El Prat 12 kilometer från centrum. Lågprisbolagen landar ofast på den mindre flygplatsen Girona, 10 mil norr om staden.

Sök hotell i Barcelona
Här hittar du flyg till Barcelona


Prisvärda flygbiljetter till BarcelonaHotell i Barcelona

Om Barcelona Spanien

Omtyckta Barcelona ligger på Spaniens östkust och erbjuder både stad och strand. Stranden Barceloneta är den största och ligger mitt i staden. I Barcelona lockar shopping, fotboll på Camp Nou, sevärdheter som Sagrada Familia och Parc Güell samt alla mysiga tapasrestauranger.
Matupplevelser
Konst
Kultur
Arkitektur
Nattliv
Sandstrand
25°
Klimat i september
21°
Badtemp i september
på väg mot himmelen
3 / 49
Champagnerian på Carrer Reina Christina
6 / 49
Sagrada Familia, Barcelona
9 / 49
Barcelonas gotiska kvarter
14 / 49
Linn älskar palmer
17 / 49
Skorstenar på La Pedrera
18 / 49
Zlatan välkomnas till Barcelona
20 / 49
Skorstenar på La Pedrera.
23 / 49
Parc Güell - Gaudí
25 / 49
Les Rambles
26 / 49
La Sagrada Familia, Barcelona 1977
27 / 49
Casa Batlló
29 / 49
tak spiran Gaudí parken
32 / 49
Utsikt över hamnområdet
34 / 49
Monument a Columbus
36 / 49
En av Gaudis skapelse...
42 / 49
Utsikt från La Sagrada Familia
43 / 49
Triumfbågen
46 / 49
Beach Bogatell
49 / 49