Här bor du bäst i London

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Hotel 41
Hitta rätt hotell i London. Här är fem utvalda hotell som passar barnfamiljen, paret, lyxliraren, kompisgänget och budgetresenären.

Bara några timmar med bort med flyg ligger London, vår närmsta metropol som lockar med shopping, fotboll, pubar, nattliv, musikaler och sightseeingturer. Det finns en uppsjö av hotell i London och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. Därför har vi valt ut fem som passar olika behov och önskemål:

1. I storstaden med småbarn

Novotel London Waterloo har familjerum för upp till två vuxna med två barn. Här bor du några minuter från tunnelbanestationen Waterloo Station, vilket gör det lätt att ta sig runt. Hotellet ligger vid floden Themsen och på andra sidan ser ni klocktornet Big Ben. Frukosten är gratis för barn som äter med betalande vuxna. Här finns även ett lekrum och barnmenyer i restaurangen.
Pris: från cirka 1200 kronor per natt
Läs mer om Novotel London Waterloo.

2. Romantik i South Kensington

The Cranley är ett av Londons mest charmiga townhouse-hotell. Det består av tre gamla byggnader från 1869 och ligger i det trevliga området South Kensington. Här tar du dig lätt till andra delar av London med tunnelbanan. Det går även bra att promenera för dig som föredrar det. Rummen är romantiskt inredda med himmelsängar. Varje kvällen är det gratis champagne och kanapéer och vill du så kan du få frukosten serverad på sängen.
Pris: från cirka 1400 kronor per natt
Läs mer om The Cranley.

3. Fest hela natten

Andaz Liverpool Street ska vara det allra bästa hotellet för dig som är i London för att uppleva det intensiva nattlivet. Hotellet är nyrenoverat och ligger i den trendiga stadsdelen East End. Här bor du nära de bästa nattklubbarna och de piffigaste barerna. I receptionen kan du låna en iPod med olika låtlistor. Det bäddar för en perfekt start på kvällen som också inkluderar en gratis minibar.
Pris: från cirka 1900 kronor per natt
Läs mer om Andaz Liverpool Street.

4. Bara det bästa

Ett av de bästa hotellen i London heter “41”. Det kanske till och med är det allra bästa. Här är det mer personal än det är gäster och servitören minns ditt förnamn och din favoritdrink. Hotellet ligger precis bakom Buckingham Palace. De 30 rummen är alla individuellt inredda och varje nyanländ får färsk frukt, snacks och doftljus på rummet. På kvällen gör personalen det fint för natten genom att lägga flytande doftljus i badkaret, lavendel på huvudkudden och öppnar tv-guiden med kvällens program.
Pris: från cirka 3000 kronor per natt
Läs mer om 41 Hotel.

5. Billigt och bra för budgetresenären

Royal Court Apartments ligger i stadsdelen Bayswater, alldeles intill Hyde Park. Här bor du centralt och bra med flera tunnelbanestationer att välja mellan. Du bor i en lägenhet som har ett litet kök och två eller tre sovrum. Det är ett perfekt boende för dig som vill lägga pengarna på något annat än övernattning.
Pris: från cirka 400 kronor per natt
Läs mer om Royal Court Apartments.

Hitta bästa pris på hotell och flyg

Resor till London, jämför bästa pris.


Flyg till London
Utvalda budgethotell i LondonUtvalda 4-stjärniga hotell i London

Om London England

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
20°
Klimat i september
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44