Här badar du billigt i sommar

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Fritidsresor
Foto: Thinkstock
Foto: Ving
Foto: Thinkstock
Är du sugen på att åka till Medelhavet, Bali eller Australien i sommar, men känner att inte reskassan riktigt räcker till? Här har vi valt ut fem resmål som även de erbjuder härliga stränder och salta dopp – fast till en betydligt billigare peng.

Att åka på semester behöver inte betyda att man tömmer hela sparkontot, att man måste flyga i många timmar eller att man nödvändigtvis måste vara borta under flera veckors tid. Resmålen nedan har gemensamt att de alla är billiga att resa till, och samtidigt prisvärda att leva i när man väl är på plats.

Montenegro – världens näst hetaste land 2013

Det är lätt att förstå varför Lonely Planet utsett landet till världens näst hetaste land 2013. Landets fantastiska natur med gröna berg och turkosa vatten är lätt att förälska sig i. Längs den Budvanska rivieran finns det gott om stränder att välja mellan, både stora och små. Här kan du även uppleva världens näst största ravin, Tara, och vandra i fina nationalparker. Passa på att unna dig god mat och dryck då priserna här är relativt låga. För den som törstar efter äventyr finns massor att välja mellam. Vad sägs om forsränning, klättring, vattenskidor, dykning med mera?
Res hit med: Apollo och Solresor

Bulgarien – mycket semester för en billig peng

Det här mycket prisvärda landet har något att erbjuda alla slags resenärer, oavsett om du är ute efter kultur, sol och bad eller sena partykvällar. Förutom låga priser lockar den korta flygtiden på under tre timmar. För soldyrkaren som gillar liv och rörelse är Sunny Beach med sina härliga sandstränder och pulserande nattliv ett perfekt val. Vill du däremot ha en romantisk semester i historiska omgivningar passar mysiga Nessebar med sin vackra ringmur och fina 1700-talsbyggnader bättre. Nessebar bjuder även på härliga stränder och salta dopp. I Bulgarien får du mycket semester för lite pengar, vad väntar du på?
Res hit med: Apollo, Ving och Fritidsresor

Tyskland – överraskande fina stränder

För många är Tyskland ett land man susar förbi på Autobahn eller dit man åker för att handla billig alkohol. Det de flesta inte känner till är att Tysklands Östersjökust lockar med vita sandstränder, romantiska vikar, kristallklart vatten, lyxiga spa och spännande äventyr. Besök till exempel Tysklands största ö, Rügen, som erbjuder allt från sol och bad till spännande historia. En av landets vackraste stränder heter Darßer Westrand och här möts du av makalöst vacker natur. Prisnivån på allt från mat och dryck till lyxiga spaupplevelser är betydligt lägre än i Sverige. Att du dessutom kan ta bilen istället för flyget sänker också kostnaderna en hel del.
Res hit på egen hand med bil och båt eller flyg med till exempel Lufthansa till Rostock och ta dig vidare därifrån med tåg eller hyrbil.

Turkiet – det perfekta semesterlandet

Ett av Europas främsta resmål för sol och bad är Turkiet. Här får du fina stränder, läcker mat, privärd shopping, grön natur och ett solsäkert klimat. Oavsett vad du är för slags resenär finns det garanterat något som tilltalar dig. Vanliga platser att besöka är Bodrumhalvön, Antalyakusten och Marmariskusten – alla med härliga stränder och kristallklart vatten. Turkiet är oftast billigt att resa till, men är också ett resmål där du kan leva gott utan att spräcka budgeten. Passa därför på att unna dig ett bra boende, spännande shopping och riktigt god mat och dryck. Det du inte kan hitta i Turkiet, det behöver du förmodligen inte.
Res hit med: Airtours, Ving, Fritidsresor, Apollo, Detur, Nazar, Solresor och Turkietresor.
Det går också bra att resa hit reguljärt med till exempel Turkish Airlines och Air Berlin.

Polen – ett fynd för svenska semesterfirare

Resor till Polen för att bo på spa har de senaste åren växt enormt, men det som många svenskar fortfarande gått miste om är den polska rivieran med sina vita, finkorniga stränder, små pittoreska byar och prisvärda shopping. Den så kallade polska rivieran sträcker sig från Swinousjie till Gdansk, med städer som bland annat Gdynia och Sopot. En av de mest populära platserna att semestra på är Miedzyzdroje med sin vita sand, sin flera kilometer långa strandpromenad och sina mysiga krogar och restauranger. Här får man en fantastisk semester till makalöst låga priser.
Res hit på egen hand med bil och båt från Ystad till Swinoujscie alternativ från Karlskrona till Gdansk. Du kan också välja att flyga med till exempel SAS till bland annat Gdansk.


Billig charter

Populära resor från Göteborg till Montenegro