Här badar du billigt i sommar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
BIld: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Den frusna soldyrkaren i dig skriker efter solens värmande strålar, men plånboken röstar för en semester på hemmaplan. Lugn, det finns lösningar. Här tipsar vi om fem semesterländer där du badar billigt i sommar och får pengar över till annat.

Vill du solsäkra en semestervecka, men har en liten semesterbudget? Vi guidar dig till några sommardestinationer som är både billiga och badvänliga.

1. Montenegro

Kroatiens granne Montenegro är fortfarande relativt oupptäckt som semesterland för oss svenskar.
Längs kusten ligger stränderna på rad och vattnet är kristallklart och fint. Budva är den Budvanska Rivierans huvudort och trots att staden har en jetsetprägel är det fortfarande ett prisvärt resmål. I den mindre grannorten Becici finns landets längsta och bredaste strand och det är lätt att kombinera de två resmålen. Det finns charter till både Budva och Becici, men också orter som Przno och Petrovac längre söderut eller Herceg Novi i norr mot gränsen till Kroatien. Du reser charter till Montenegro med Apollo eller Solresor. Om du reser på egen hand kan du flyga till huvudstaden Podgorica, men du byter i exempelvis München på vägen.

2. Turkiet

Turkiet är all inclusive-landet nummer ett och här finns ett stort urval av resorts till bättre priser än i många andra Medelhavsländer. Härliga poolområden, spa och gott om aktiviteter är fördelar du ofta får och dessutom håller du lätt koll på slutnotan för semestern. Badorten Alanya ligger på sydkusten och är ett av de allra populäraste resmålen i Turkiet för svenskar. Andra charterfavoriter är Side som ligger mellan Alanya och Antalya och Marmaris ligger nära grekiska gränsen, precis norr om Rhodos. Det finns ett mycket stort utbud av charterresor till Turkiet och många orter att välja bland. Bolag som du kan resa med är Airtours, Apollo, Fritidsresor, Nazar, Solresor, Turkietresor och Ving. Dessutom kan du flyga reguljärt till orter längs kusten som Antalya, Izmir och Bodrum och paketera din egen resa.

3. Kroatien

Under de senaste åren har Kroatien seglat upp som en ny charterfavorit bredvid klassiker som Spanien och Grekland. Här är det främst sol och bad som lockar, men också vacker natur. Landet är känt för sitt kristallklara badvatten och många besöker charterorter längs Makarska Rivieran, som Podgora och Tučepi. Populära öar är exempelvis solsäkra Hvar och den stora ön Brac, där den välkända stranden Zlatni Rat ligger. Att båtluffa är också populärt och Split är en bra utgångspunkt eftersom det finns direktflyg med Norwegian och SAS under sommaren. Du reser charter med Airtours, Apollo, Fritidsresor, Kroatienspecialisten, Ving och Scandjet.

4. Bulgarien

Bulgarien är ett mycket prisvärt semesterland, både när det gäller själva resan, men också mat och nöjen på plats. Här badar du i Svarta havets glittrande vatten och en av de mest populära charterorterna är Sunny Beach på Burgaskusten, som består av just en lång sandstrand. Här finns billig shopping och ett stort utbud av nattklubbar och barer. Badorten Golden Sands är ett annat exempel på en klassiker som ligger lite längre norrut längs kusten. Många charterorter ligger på Burgaskusten och du kan resa hit med Apollo, Fritidsresor och Ving.

5. Tunisien

Ett annat prisvärt resmål för sol och bad är Tunisien med charterorter som Hammamet och Sousse. Härliga sandstränder och spännande marknader där du kan fynda bland annat kryddor och hantverk är höjdpunkter här. Missa inte chansen att åka på en utflykt i öknen – charterbolagen brukar erbjuda den möjligheten. Du får mycket för pengarna i Tunisien och du kan hitta riktigt billiga resor hit. Apollo, Detur, Fritidsresor och Ving har alla charter till Tunisien i programmet.


Billig charter till MontenegroBillig charter till TurkietBillig charter till KroatienBillig charter till BulgarienBillig charter till Tunisien