Här är världens 11 coolaste hotell

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Bild: www.avenida-hotel.com
Bild: www.byblosarthotel.com
Bild: www.hotelpuertamerica.com
Bild: www.designhotels.com
Bild: St Martins Lane
Det finns fler hotell i världen än någonsin och det byggs nya varje dag. Tyvärr ser de flesta nästan likadana ut. Här är världens 11 coolaste hotell, enligt Mikael Jägerbrand.

1. Byblos Art Hotel Villa Amista, Verona

Den här villan från 1400-talet har förvandlats till ett levande museum av ägaren till modemärket Byblos. Varenda möbel är unik och finns i flera fall bara på museer. All inredning är designad av arkitekten Alessandro Mendini (som också skapat en del av möblerna). Rummen är minst sagt färgglada, det här är inget för dig som vill ha ett nedtonat businessrum.
Pris: från 270 euro.
Mer info

2. Hotel Puerta America, Madrid

Rummen på de tolv våningarna är gjorda av tolv olika designers. På våning 8 hänger sängen från taket, på våning 11 går allt i djungeltema och på våning 10 är alla rummen i japansk stil. Vår favorit är våning 4 där rum och inredning är gjort i märkliga vinklar i rostfritt stål.
Pris: från 175 euro (till 3 220 euro).
Mer info

3. The Library, Koh Samui, Thailand

Designhotellet The Library ligger precis vid stranden Chaweng Beach. Hotellet har 52 jättelika rum där det finns både 42 tums TV, DVD och en dator med bredband. Rummen är helvita med röda och grå möbler. Den centrala lokalen på hotellet är det helvita biblioteket där du kan låna någon av de tusentals böcker som finns.
Pris: från 12 000 baht.
Mer info

4. St Martins Lane, London

Från utsidan ser det ut som vilket kontor som helst och dörrvakterna klädda i Armani ser ut som affärsmän. Men varenda detalj på hotellet är cool. Från videoskärmarna med böljande fält i hissen till ljusreglagen på rummet som gör att du själv väljer om du vill ha det rött, grönt eller blått.
Pris: från 125 pund.
Mer info

5. Side, Hamburg

Stilen på Side är minimalistisk och skapad av designern Matteo Thun. Mycket av inredningen är helvit för att ge harmoni. Möbler, bord och vaser är runda och mörka.
Pris: från 190 euro.
Mer info

6. Avalon Hotel, Göteborg

Avalon är ett helt nyöppnat hotell i centrala Göteborg. Avalon är helt feng shui-anpassat vilket märks i de mjuka färgerna och formerna på all interiör och möblering.
Pris: från 1290 kr.
Mer info

7. The Dominican, Bryssel

De mörka färgskalorna på The Dominican i Bryssel är skapade för att ge en klosterlik atmosfär. Hotellet ligger nämligen i en byggnad som en gång i tiden var ett dominikanerkloster.
Pris: från 150 euro.
Mer info

8. Luxor, Las Vegas

Hotellet Luxor i Las Vegas är format som en pyramid och är hela 106 meter högt. Du bor längs pyramidens sidor i något av 4 407 rum. Vill du bo med Egypten-tema får du skynda dig eftersom ägarna planerar att renovera hela hotellet nästa år.
Pris: från 70 dollar.
Mer info

9. L'Avenida Hotel, Mallorca

Den gamla herrgården har gjorts om till ett lyxigt hotell där inredningen går i brunt och guld. Utsikten mot Sierra Tramuntana-bergen är fantastisk från de flesta rum.
Pris: från 170 euro (dubbelrum inkl frukost).
Mer info

10. Birger Jarl, Stockholm

Alla hotellets 235 rum är individuellt inredda men har samma grundtema: svensk natur och design. I många rum finns en faluröd grundton. Hotellet har också feng shui-rum samt ett rum som har kvar originalinredningen från när hotellet invigdes 1974.
Pris: från 1830 kr.
Mer info

11. Hotel Josef, Prag

Fyrstjärniga Hotel Josef ligger centralt i Prag och har 109 rum, alla designade av Eva Jiricna.
Pris: från 149 euro.
Mer info

5 stjärniga hotell till fyndpris