Här är världens 10 bästa stränder

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Kamillok / Thinkstock
Foto: shalamov / Thinkstock
Foto: Todd Arena / Thinkstock
Foto: steffo27 / Thinkstock
Foto: Tanya Puntti / Thinkstock
Foto: Karol Kozlowski / Thinkstock
Foto: Africanway / Thinkstock
Foto: Delamofoto / Thinkstock
Foto: Mike_Boyland / Thinkstock
Foto: Jon Bor / Thinkstock
Nu har världens 10 bästa stränder utsetts. Många ligger på varmare breddgrader men det finns några överraskningar. Klicka dig fram för att hitta en egen favorit.

Nu har den årliga listan över världens bästa stränder presenterats av den stora resejätten TripAdvisor. Listan domineras naturligt nog av platser på varmare breddgrader som Karibien, Asien och Australien. Men det finns också flera perfekta stränder på lagom flygavstånd från Sverige, bland annat i Medelhavet. Det finns till och med en uppstickare som ligger på en av de brittiska öarna.

1. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brasilien

Världens bästa strand ligger på ön Fernando de Noronha utanför Brasilien. Stranden består av vit sand och mörka klippor och har kristallklart vatten. Under våren finns det två vackra vattenfall på de höga klipporna bakom stranden. Det finns inga hotell vid stranden utan du tar dig hit med utflyktsbåt och under stora delar av året är det förbjudet att vistas här under kvällar och nätter för att inte störa havssköldpaddorna.
Hitta resan till Brasilien

2. Grace Bay, Providenciales, Turks- och Caicosöarna

Den åtta kilometer långa stranden Grace Bay är den mest populära på ön Providenciales nära Bahamas i Västindien. Det här är en perfekt karibisk strand med ”skimrande vit sand och varma omslutande vatten”. Stranden har ett perfekt klimat året runt och vattnet är alltid lika turkost och kristallklart.
Hitta resan til Västindien

3. Flamenco Beach, Culebra, Puerto Rico

Den hästskoformade stranden Flamenco Beach ligger på ön Culebra öster om huvudön Puerto Rico. Sandstranden är en dryg kilometer lång och är kritvit med turkost härligt varmt karibiskt hav. Många surfare älskar de perfekta vågorna som skapas när havet passerar korallreven utanför stranden.
Hitta resan till Puerto Rico

4. Rabbit Beach, Lampedusa, Italien

Den vita stranden Rabbit Beach ligger på sydvästra delen av ön Lampedusa, halvvägs mellan Sicilien och Tunisien. På den lilla ön finns den här perfekta stranden som klassas som den mest perfekta i världen med motiveringen ”karibiska färger, vit strand, unik miljö. Det kristallklara vattnet gör det svårt att åka härifrån”.
Hitta resan till Italien

5. Whitehaven Beach, Whitsunday Island, Australien

Den här stranden är enligt TripAdvisor ”en liten bit av himmelriket” och det är bara att hålla med. Stranden ligger på ön Whitsunday Island utanför fastlandet i nordöstra Australien. Sanden är mycket vit och vattnet är kristallblått. Du tar dig enklast hit med båt från den populära badorten Airlie Beach.
Hitta resan till Australien

6. Platja de ses Illetes, Formentera, Spanien

Det här är den bästa stranden på den spanska ön Formentera, grannö med Ibiza och Mallorca. Stranden består av kritvit sand och den är rätt långgrund. Kommer du ut en bit så får du härliga dykvatten med ett stort område med sjögräs som är skyddat som världsarv.
Hitta resan till Formentera

7. Anse Lazio, Praslin, Seychellerna

Det här är en strand som hämtad från paradiset med vit sand, turkosblått öppet hav och mängder av palmer. Stranden ligger på nordvästra delen av ön Praslin i Seychellerna, mitt ute i Indiska oceanen. Många älskar stranden för de bra snorkel- och dykvattnen.
Hitta resan till Seychellerna

8. Lanikai Beach, Kailua, Hawaii, USA

Stranden Lanikai Beach ligger på ön Oahus sydostkust och är populär trots att den bara är 800 meter lång och saknar parkering, toaletter och duschar. Men stranden är så vacker med sin sand, sina palmer och det blå havet att den ofta är platsen för modefotograferingar och filminspelningar. Många kommer hit för att uppleva de fantastiska månuppgångarna då månen går upp över grannöarna Na Mokulua.
Hitta resan till Hawaii

9. Rhossili Bay, Swansea, Wales, Storbritannien

Du behöver inte åka till andra sidan jordklotet för att hitta en av världens bästa stränder, Rhossili Bay ligger bara några timmar med tåg från London i Storbritannien. Den här fem kilometer långa sandstranden ligger mycket vackert vid grönskande kullar och öppet hav. För lokalborna i den lilla walesiska staden Rhossili heter stranden Llangenniths Sands. Rhossili ligger på sydvästspetsen på halvön utanför staden Swansea.
Hitta resan till Wales

10. Playa Norte, Isla Mujeres, Mexiko

Som det hörs på strandens namn så ligger Playa Norte på norra delen av ön Isla Mujeres. Det här är en av Karibiens bästa sandstränder och det är också öns populäraste strand. Längs stranden ligger massor av spännande barer, restauranger och hotell.
Hitta resan till Isla Mujeres