Här är vårens billigaste weekendpaket

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: karinlorvik, medlem sedan 2008
Foto: zoombrero, medlem sedan 2006
Sugen på en härlig vårweekend inom de närmsta veckorna? Vi gör ett test och ser hur billigt det faktiskt kan bli! Hör och häpna!

April är en av de månaderna om året när flest letar efter weekendresor runt om i Europa. Reseguidens redaktion tar frågan på allra största allvar och frågar sig: Hur billigt kan man komma iväg med några veckors framförhållning?

Så här gjorde vi när vi sökte efter vårens billigaste weeekendpaket:

Vart vill vi åka?

Berlin är en livlig, trendig och spännande stad med något för alla. Dessutom är staden känd för att ha en mycket trevlig prisnivå för svenska plånböcker – både vad gäller boende, mat och dryck och nöjen. Med endast några timmars flygresa och 83 sköna mil söderut bestämde vi oss för att det var Berlin som gällde, helt enkelt.

Uppdrag: flygbiljett

Eftersom de flesta vill åka från torsdag till söndag tänker vi att varför inte ta ut två klämdagar på måndag och tisdag istället? Vi söker på Reseguiden efter flygbiljetter i maj och upptäcker efter några sökningar att vi kan komma iväg för otroliga 2 kronor tur och retur Stockholm (Skavsta) - Berlin den 23 till 26 maj.

Med endast handbagage och online-incheckning (dock en avgift på 110 kronor för att betala med VISA eller Mastercard) står den totala slutnotan på bara 112 kronor tur/retur.

Uppdrag: boende

Vi känner att det låga priset på flygbiljetten ger oss utrymme att lyxa till det lite och börjar vår hotellsökning på tre stjärnor. Vi hittar ett dubbelrum på 3-stjärnigt hotell strax utanför centrum för 1316 kronor för tre nätter. Lite snabba sökningar på Google visar oss positiva omdömen från resenärer från hela världen. 658 kronor per person känns mer än överkomligt!

Slutnota: så här mycket kostar det

Hela vår Berlinweekend med flygresa och 3-stjärnigt boende i tre nätter går alltså på 770 kronor per person! Då kunde vi förmodligen ha bott betydligt billigare om vi även tagit med vandrarhem och hostels i vårt hotellsök.

Med lite utrymme i budgeten för bussresan med Airport Express in till centrum och eventuella biljetter för tunnelbana och taxi borde totalnotan för transport och boende under hela vistelsen stanna på under 1000 kronor.

Vill du paketera din egen weekend?
Sök och jämför flygpriser över hela världen

Hitta billigt och bra boende


Psst!

Priserna söktes fram onsdag 22 april kl 11.20. Vad gäller de de bästa erbjudanden är det alltid först till kvarn som gäller. Vi kan därför inte garantera att priserna i artikeln finns kvar.


Hitta billigaste flygresan

Hitta boende i Berlin