Här är våra bästa Malaysiatips!

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Foto: jishammar, medlem sedan 2006
Foto: ellismellis, medlem sedan 2006
Malaysia har mycket att erbjuda och kan vara ett alternativt resmål för dig som har en mindre reskassa. Många gånger kan du flyga betydligt billigare hit än exempelvis Thailand. Här får du tips om sevärdheter, boende och annat som kan vara till hjälp.

Malaysia har en fantastisk kombination av livliga storstäder, djungler, mangroveträsk och paradislika stränder. Kontrasterna är stora och du hittar allt från designshopping i Kuala Lumpur till billig barfotalyx ute på öarna. Här tipsar Reseguidens medlemmar om allt från spännande nationalparker till kunglig VIP-service på flygplatsen.

1. Langkawi – paradis till lågpris

Idaho76 tipsar: Langkawi har trevliga människor, underbart klimat, god mat, långa vackra sandstränder som inte är fullpackade med folk. Dessutom är hela ön ett taxfree-område, vilket innebär att det är riktigt billigt! En kall öl kan till exempel köpas för ungefär en femma på puben. Det finns även en hel del båtutflykter som man kan åka på samt en hisnande linbana upp för ett högt berg. I övrigt finns en hel del natur med en krokodilfarm, mangroveträsk och annat att utforska. Langkawi uppfyller alla kriterier om ett verkligt Paradis!

2. Kuala Selangor Nature Park – eldflugor i mängder

Leifolof tipsar: Åk på egen hand till Kuala Selangor Nature Park och se världens bästa ställe för eldflugor. I batteridrivna båtar åker ni efter mörkrets inbrott ut på en flod och beskådar detta naturfenomen. Träden lyser som julgranar av dessa mycket små men ljusstarka flugor. Det går även att bo i bungalows precis vid denna plats.

3. VIP Service på flygplatsen – res som en kung

Heri tipsar: Vill du bli behandlad som en kung nästa gång du kommer till Kuala Lumpurs internationella flygplats? Kolla då efter VIP Service på KLIA Ekspres, som innebär att ni köper tågbiljett tillsammans med baggagehjälp och taxi till hotellet. Tåget tar 28 minuter och väl framme leder en personlig bagagekille från flygplatsen er till chauffören som kör er vidare till ert hotell i Kuala Lumpur i en finare bil. När vi åkte kostade detta cirka 300 kronor för 2 personer. Klart värt det!

4. JapaMala Resort i Tioman – naturligt boende

Wolde tipsar: Liten härlig resort där separata bungalows blir ett med naturen. Vissa badrum har till och med berget insprängd i sig. Passar jättebra för en kortare romantisk visit. Min fru och jag hade två underbara dagar. Rekommenderas varmt!

5. Petronas Twin Tower – Kuala Lumpur från ovan

Ellismellis tipsar: Vill du se något enastående vackert? Åk till Kuala Lumpur och beskåda denna tvillingbyggnad. Vill du uppleva hur det känns att vara långt där uppe på gångbron? Det är bara att ta hissen upp, 43 våningar på 43 sekunder.

Psst! Vill du dela med dig av din personliga favorit i Malaysia, skriv gärna ett eget tips.

Mer om Malaysia här.

Flyg till Malaysia med omnejd

Boende i Malaysia

Tips! Tänk på att du lätt kan ta dig till Malaysia från grannländerna. Jämför gärna flygpriserna.

Om Malaysia

Malaysia är ett land som erbjuder allt från några av världens högsta byggnader till världens äldsta regnskog. Huvudstaden Kuala Lumpur lockar med shopping, öarna Langkawi och Penang med vita stränder och Borneo med djungel och orangutanger.