Här är spatrenderna du inte visste fanns

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Centralbadet Stockholm
Bild: Centralbadet Stockholm
Bild: Yasuragi Hasseludden
Bild: Sankt Jörgen Park Resort
Spa har snabbt hittat vägen in i våra hjärtan och snart har de flesta omkring oss varit på någon form av spa. Här listar vi några annorlunda spaupplevelser för dig som vill prova något nytt.

Nya former av avslappning och behandling dyker upp hela tiden som stjärnor på spahimlen. Här är några njutningar av de ovanligare slaget.

Nu är det okej att leka med maten

Nu kan chokladälskaren unna sig massage med väldoftande kakao-oljor. Det sägs stimulera kroppens endorfiner och även ge huden ett härligt lyft. Chokladmassage kan du bland annat få på Salong Mazi i Göteborg och priset där ligger på 699 kronor för 75 minuter. Grand Spa Saltsjöbaden är en annan anläggning som erbjuder chokladmassage för 1095 kronor för 80 minuter.

Många spaanläggningar har gjort storsatsningar mot män och på Grand Spa i Saltjsöbaden finns en alldeles speciell ansiktsbehandling för herrar – med Whiskeymalt som bas.
Du kan också välja att bli inpackad i annat spännande som rödvin och grönt te som ska vara bra för dig på olika sätt.

På Centralbadet i Stockholm kan du glida in under dagen och bland annat prova på kanelinpackning för ökad fettförbränning och blodcirkulation.

Sätt guldkant på tillvaron

På Grand Spa Saltsjöbaden kan damer faktiskt bli guldbehandlade från topp till tå. Det börjar med en timmes kroppsmassage macadamiaolja innehållandes äkta guldpartiklar som stimulerar lyckoendorfinerna. Efter rengöring och peeling fokuseras det på ansiktet och sedan appliceras en gel och guldvaxmask. Behandlingen ska bland annat ha ett spänstgivande resultat. En guldbehandling på Grand Spa Saltsjöbaden kostar 1700 kronor för 120 minuter.

Ljus, färg, klanger och floating

På det japanska spat Yasuragi Hasseludden kan du prova något annorlunda – nämligen Klangmassage. Tibetanska klangskålar placeras ut på kroppen och klangerna har en läkande, lugnande och harmoniserande effekt.

När du känner att höststressen nått sin maxgräns kan det vara skönt att bara koppla av och koppla bort. Floating innebär att man ligger och flyter i salt, kroppstempererat vatten och slappnar av. En timmes floating innebär samma vila för kroppen som fyra timmars sömn. Floating erbjuds på bland annat Yasuragi Hasseludden för från 600 kronor och Sankt Jörgens Park Resort, för 375 kronor för 30 minuter eller 495 kronor för 60 minuter.

På båda ovannämnda spaanläggningar kan du också njuta av färg och ljusbehandlingar för att återfå orken i höstmörket. På Yasuragi kombineras det med ljudterapi och du kan välja mellan exempelvis avslappnande eller energigivande program. Sankt Jörgens spa erbjuder dig att vila på en bädd av varm sand och omges av aromatiska dofter. Priset ligger på från 380-400 kronor.


Läs mer:
Centralbadet Stockholm
Sankt Jörgen Park
Yasuragi Hasseludden
Salong Mazi, Göteborg
Grand Spa Saltsjöbaden


Inget som passade? Hitta din resa här:
Spa Sverige
Spa Estland
Spa Lettland
Spa Ungern
Spa Polen

Paketresor spa
Erbjudanden spa