Här är Kretas bästa hotell

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Fritidsresor
Foto: Fritidsresor
Foto: Grecotel Kalliston
Foto: Minos Beach
Foto: Grecotel Creta Palace
Foto: Porto Platanias/Apollo
Kreta är fortfarande en av de mest populära öarna i Grekland och det är lätt att förstå varför. Ön har allt man kan önska sig av vackra stränder, god mat och spännande upplevelser. Här är fem av öns lyxigaste hotell på svenskarnas favorit i den grekiska övärlden.

Sensatori Atlantica Resort, Analipsi

Semesterorten Analipsi på Kretas norra kust kombinerar grekiskt byliv med sköna dagar på stranden. Här ligger det 5-stjärniga hotellet Sensatori Atlantica Resort som erbjuder avkoppling, lyx och bekvämlighet för hela familjen. För att alla ska trivas har man delat in hotellet i olika zoner – en zon anpassad för familjen, en helt barnfri zon och en gemensam zon där alla får vara med och leka. Hotellet har hela sex restauranger förutom bufférestaurangen så här blir man aldrig trött på maten. Dessutom finns här en massa roliga aktiviteter att delta i om man så önskar.
Läs mer och boka här.

Grecotel Kalliston, Kalamaki

Mitt emellan Kretas näst största stad Chania och den stora badorten Platanias ligger stranden Kalamaki, och det är här du hittar det fantastiska lyxhotellet Grecotel Kalliston. Här bor du precis vid stranden, och på hotellet finns allt du kan önska dig. Det är också möjligt att välja all inclusive-boende vilket är perfekt om man vet att man föredrar att stanna på hotellet i stället för att äta ute. Hotellet har också ett eget spa där man kan välja mellan olika skönhetsbehandlingar, massage, turkiskt bad och jacuzzi. Stranden utanför hotellet har en mycket finkornig sand och ligger alldeles i anslutning till hotellets härliga och uppskattade poolområde.
Läs mer om Grecotel Kalliston här.

Minos Beach, Agios Nikolaos

Många tycker att staden Agios Nikolaos är den vackraste på hela Kreta och här ligger det exklusiva lyxhotellet Minos Beach. Hotellet har en modern stil med mycket vita färger och ljusfärgat trä. Här finns också ett stort och härligt poolområde. På hotellet finns både kafé, barer och flera restauranger. Hotellet ligger precis vid stranden och har flera mindre områden med solstolar och parasoller. Du kan välja mellan massor av olika aktiviteter på hotellet eller bara välja att ta det lugnt i den stora spa-anläggningen. Det är bara en kilometer in till centrala Agios Nikolaos och dess utbud.
Läs mer och boka här.

Creta Palace, Rethymnon

På den härliga Missiriastranden utanför staden Rethymnon ligger det lyxiga hotellet Creta Palace. Ett klassiskt lyxhotell med en stor trädgård och ett poolområde där du kan välja mellan söt- och saltvattenspooler. Här är frukosten inkluderad i priset men du kan lägga till halvpension. Hotellet har flera restauranger i poolområdet som serverar enklare rätter. Ett extra plus är att barn mellan 2–14 år äter gratis mellan klockan 11 och 17 i ”Tasty corner” med pizza, hamburgare och glass. På hotellet finns det underhållning flera kvällar i veckan och det finns också ett ayurvediskt spa med flera olika behandlingar.
Läs mer och boka här.

Porto Platanias Beach & Spa, Platanias

Det populära hotellet Porto Platanias Beach & Spa ligger mitt i badorten Platanias på Chaniakusten. Det är ett 5-stjärnigt lyxhotell som passar för hela familjen, även dig som reser med småbarn. Här finns både stora dubbelrum och lite större familjerum. Hotellets poolområde delas med två andra Porto Platanias-hotell och man kan välja mellan flera olika pooler och en särskild barnbassäng. Hotellet ligger direkt vid havet så man slipper att korsa en väg för att ta sig till stranden. Hotellet har all inclusive-boende och det finns flera bra restauranger att välja mellan för att få variation..
Läs mer och boka här.

Här hittar du fler hotell på Kreta.


Populär lyx på Kreta

Om Kreta Grekland

Greklands största ö är Kreta som har något för alla. De flesta skandinavier bor i någon av semesterorterna på Chaniakusten med sina många sandstränder. Kreta bjuder också på fantastiska naturupplevelser, vingårdar, vandringsturer och shopping.
Matupplevelser
Natur
Barnvänligt
Nattliv
Romantiskt
Sandstrand
Shopping
26°
Klimat i september
26°
Badtemp i september
4tim
Flygtid från Stockholm