Här är höstlovets sista minuten-resor

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: mattis88, medlem sedan 2009
Foto: camilla, medlem sedan 2006
Det är många som passar på att sticka iväg och ladda batterierna på höstlovet. Beroende på hur många dagar du vill lägga och vad du vill uppleva finns olika alternativ.

Barnfamiljernas favoritdestinationer är familjevänliga, soliga och med kort flygtid. Ni behöver inte åka långt för att få njuta av solens värmande strålar. Här följer en liten guide:

Flygtid runt 2 timmar

Inom två timmars flygtid från Sverige nås tyvärr inga soliga destinationer i oktober – däremot weekendstäder som passar hela familjen. Det finns också goda möjligheter att komma billigt undan, tack vare lågprisbolagens biljetter.

Förslag: England och Tyskland.
Tips: 6 mil söder om Berlin hittar du världens största inomhusregnskog och badland – Tropical Islands. Bland annat finns här Tysklands högsta vattenrutschkana.
Passar: Stadsweekend passar kanske främst famijen med de lite äldre barnen.

Flygtid runt 4 timmar

På kring fyra timmar kommer du till Medelhavet och i slutet av oktober är det fortfarande varmt där – med våra mått mätt. Detta passar de som tycker att högsäsongen är för hektisk och som nöjer sig med temperaturer strax över tjugo grader.

Förslag: Grekland, Turkiet och Cypern.
Tips: De något lägre (men fortfarande behagliga) temperaturerna gör det perfekt att åka på utflykter och hitta på många roliga aktiviteter.
Passar: Medelhavet passar alla åldrar och smaker.

Flygtid runt 5 timmar

Om du kan tänka dig att lägga mellan fem och sex timmar på flyget är semestern solsäkrad. Då kan du räkna med riktigt härliga temperaturer och härliga stunder vid poolen eller på stranden. Dessutom är det högsäsong så det är full rulle med aktiviteter och nöjen.

Förslag: Kanarieöarna och Egypten.
Tips: Kanarieöarna är ett resmål som har stor variation och här finns mycket bra förutsättningar för barnfamiljen. Den som söker mindre exploaterade öar kan prova La Palma, El Hero och La Gomera.
Passar: På Kanarieöarna trivs hela familjen, även minstingarna. Egypten har många utflyktsmöjligheter som kanske lämpar sig bättre för de lite äldre barnen.

Psst! Flygtiderna i artikeln avser resa från Stockholm och är tänkta som en ungefärlig fingervisning om hur mycket tid själva resan kräver.

Hitta billigt flyg till weekendstäder

Sista minuten-resor under höstlovet