Här är hetaste Thailands-trenderna

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

För många svenskar är Thailand det perfekta turistlandet och tiotusentals åker hit varje vinter. Vi har letat upp de hetaste resetrenderna för Thailand.

Thailand är ett resmål där det händer mycket. Det dyker hela tiden upp nya hotell och sevärdheter. Här är de bästa inför vinterresan.

Nytt resmål: Si Kao

I vinter arrangerar Fritidsresor resor till det nya resmålet Anantara Si Kao där man man byggt en ny hotellanläggning, Blue Village Exotic. Hotellet ligger utanför Si Kao söder om Krabi och har flera pooler och utsikt över fantastiska kalkstensklippor. Utanför Si Kao ligger ön Koh Kradan som är populär för dykare på grund av korallreven. Hotellet är mycket barnvänligt med särskilda barnpooler och barnklubbar.

Allt fler hotell med superlyx

Hotellen i Thailand blir allt fler - och allt lyxigare. I Pattaya står precis det 5-stjärniga hotellet Hilton Pattaya klart. Alla rum har HD-tv och bredband - och en bra utsikt. På ön Koh Samui finns nya 5-stjärniga Outrigger Koh Samui Resort & Spa med bara 79 exklusiva rum och stugor. Hotellet har både ett stort spa och ett kök där man har kurser i thailändsk matlagning. Hotellet ligger vid Big Buddha Beach på norra Koh Samui. Många av de nya hotellen i Thailand är inte bara lyxiga utan också coolt designade. Ett av de mest udda är Casa de La Flora i Takuapa norr om Phuket. Här finns det 36 stugor som är byggda i form av cementlådor. Varje stuga har perfekt havsutsikt, en egen pool och en privat butler.

Testa thailändska viner

På bara 20 år har Thailand blivit en stor vinproducent och rundresor till de många vingårdarna blir allt vanligare. De största vinområdena är Mae Chan- och Phu Rua-dalarna nära Chiang Mai i norra Thailand, området kring nationalparken Khao Yai norr om Bangkok och områdena runt Hua Hin söder om Bangkok. Det finns flera arrangörer av rundresor men det går också att besöka vingårdarna för vinprovning på egen hand.

Satsning på gay-hotell

Charterjätten Apollo arrangerar nu paketresor till gayvänliga hotell i Thailand. I ett första skede ordnar man resor till åtta hotell i Bangkok, Koh Lanta, Koh Samui, Mai Khao Beach och Patong Beach. Alla hotellen tillåter homosexuella par att dela rum men vissa hotell är bara till för manliga gäster.

Charter till Thailand

Om Thailand

De milslånga kritvita stränderna, det klarblåa vattnet och det härliga klimatet har gjort Thailand till en svenskfavorit. Här finns också fantastisk mat, bra shopping och en oerhört gästvänlig miljö. Bangkok är huvudstaden.
grönt är skönt!
3 / 26
Eftermiddagssiesta på Phi Phi
4 / 26
Lugn och ro...
5 / 26
Longtail i kvällsbrisen
8 / 26
Chicken Island
10 / 26
Ingen Trängsel På Koh Lipe
11 / 26
Hotel California, Dolphin Bay
12 / 26
Vacker park vid Sankampaeng Hot Spring
14 / 26
Morgonljus, Railay Beach West
15 / 26
Fiskehamnen i Khao Takiap
16 / 26
Sjö i djungeln
17 / 26
Min bästa strandbild
19 / 26
A walk in Paradise
20 / 26
Strand på Phi Phi Islands
23 / 26
Poolen på Railay Village Resort
24 / 26