Här är Greklands bästa ö

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: ingridhell, medlem sedan 2007
På Kreta trivs gamla som unga och barnfamiljer. För andra året i rad bad vi våra medlemmar att tycka till och rösta på sin grekiska favoritö. Kreta står ännu som obesegrad favorit.

Kreta är en populär semsterö och för andra året i rad har Reseguidens medlemmar röstat fram ön till sin favorit.

Kreta fortfarande populärast

Redan förra våren frågade vi våra medlemmar vilken grekisk ö de gillar allra mest. Svaren i år är förbluffande lika de vi fick då, med Kreta på förstaplats, med 31 procent av rösterna. Rhodos hamnade på en värdig andraplats, även det för andra året i rad, följt av Santorini.

Topp 5 i år
Kreta
Rhodos
Santorini
Samos
Korfu

Placeringen på topp fem är i det närmaste identisk med förra vårens resultat. Den enda skillnaden är att Korfu nu finns med på femteplats, vilket petar ner Skitahos från listan. Tvåan Rhodos fick dock bara 14 procent av rösterna, följt av Santorini med 10 procent. Kreta är alltså en tydlig favorit med nästan en tredjede av rösterna.

Några medlemmar delar med sig av sina favoriter

Zahide säger: Jag har både på Kreta, Santorini och Samos. Bäst tyckte jag om Samos, lagom stort och lagom litet, maten och lugnet.

Cribba säger: Har besökt riktigt många öar där nere. Favoriten är helt klart Naxos som är navet i Kykladerna. Där finns både det turistiga och det vanliga livet, en ö som erbjuder det mesta med bland annat kanonbra stränder. Det är också en bra utgångspunkt om man ska luffa runt.

Grekland säger: Amorgos är en vidunderlig vacker ö, med sin dramatiska kustlinje. Där kan man njuta av lugn och ro och slippa “tingel-tangel” för turister om man vill det.

Läs hela diskussionen om de grekiska favoritöarna här.

Nyfiken på Kreta? Hitta resor och inspiration här.

Charter till Grekland

Flyg till Grekland

Om Kreta Grekland

Greklands största ö är Kreta som har något för alla. De flesta skandinavier bor i någon av semesterorterna på Chaniakusten med sina många sandstränder. Kreta bjuder också på fantastiska naturupplevelser, vingårdar, vandringsturer och shopping.
Matupplevelser
Natur
Barnvänligt
Nattliv
Romantiskt
Sandstrand
Shopping
26°
Klimat i september
26°
Badtemp i september
4tim
Flygtid från Stockholm