Här är Europas charmigaste hotell

Louisewinberg
Medlem sedan 2010, besökt 32 länder

BIld: Albergo Villa Marta
Det finns hotell som har det där lilla extra. Här är fem hotell där detaljerna räknas.

Det är lätt att bli trött på stora hotell och kedjor. Därför har vi valt hotell där läget är perfekt, naturen storslagen, rummen få och känslan finns på rätta stället.

Mitt i spanska naturen

Posada Finca La Fronda ligger i Alájar i Spanien mitt i en storslagen miljö, i naturreservatet Seirra de Aracena y Picos de Aroche. Du bor med en helt magnifik utsikt över bergen. Njut av den från hotellets uteterass eller utomhuspool. Hotellet är inrett med en ombonad känsla med öppen spis och rum med hemmakänsla. För dig som vill ut i den fina naturen så här perfekta förutsättningar med vandringsturer i bergen, hästridning och fågelskådning. Pris från cirka 950 kronor per natt.

Läs mer om Posada Finca La Fronda

Naturskön lyx på Mallorca

Hoposa Costa D'or ligger naturskönt i en pinjeskog vid en vik i närheten av staden Deia på Mallorca. Hotellet har en stor lummig trädgård, pool med havsutsikt och stilfullt inredda rum med balkong. Det ligger nära staden Valldemossa med sitt bergslandskap och runt hotellet finns bland annat en vacker barrskog och tusenåriga olivträd. Pris från cirka 1200 kronor per natt.

Läs mer om Hoposta Costa D'or

Se stjärnor i Portugal

Forte De São João Da Barra är en fästning från 1600-talet, byggd i formen av en stjärna, tänkt att skydda mot angrepp på Taviras hamn. Nu är det ett pensionat med ekologisk inriktning. Här finns tio rum inredda i stilfullt vitt och trä, utomhuspool i sten från området och fina loungemiljöer. Pris från cirka 1400 kronor per natt.

Läs mer om Forte De São João Da Barra

Herrgårdsliv i Toscana

Albergo Villa Marta är ett hotell som ligger i en jaktstuga från 1800-talet. Det ligger ute på den toscanska landsbygden nära den mysiga lilla staden Lucca. Hotellet har vackert inredda rum med romantiska himmelsängar i böljande tyger, en renässansträdgård, utomhuspool och en bra restaurang med lokala delikatesser. Pris från cirka 1400 kronor per natt.

Läs mer om Albergo Villa Marta

Romantik på Kreta

Veneto Hotel ligger mitt i Gamla stan i Rethymno. Hotellet ligger i en byggnad från 1400-talet, byggt i venetisk stil. Det finns tio rum och sviter och inrett i romantisk tidsenlig stil med byggnaden. Restaurangen ligger i en 700 år gammal trädgård. Stranden ligger bara några minuters promenad från hotellet. Pris från cirka 1000 kronor per natt.

Läs mer om Veneto Hotel

Hitta billiga resor till Italien här.

Flyg til Italien

Flyg till Portugal

Flyg till Kreta

Italien

Vy över stad o hav i Vernazza
2 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
3 / 28
Manarola, chillside
4 / 28
Hissnande vackert på Sardiniens västkust
5 / 28
Chiesa di Santa Maria dell'Isola
8 / 28
Utsikt från Hotel Caesar Augustus, Capri
9 / 28
På vandring runt Drei Zinnen (2400 möh)
10 / 28
Venetiansk karnevalsmask
11 / 28
Varma bad i Augusti
12 / 28
Solnedgång i Sorrento
13 / 28
Dags for marmelad!!!!
14 / 28
Utsikt från Villa Rufolo
18 / 28
Husen vid vattnet
19 / 28
Porten in till gamla stan i Garda
20 / 28
Utsikt från Villa San Michele
21 / 28
Grannens trapp.
23 / 28
Canal Grande vid Rialto
28 / 28