Här är Europas 7 bästa stränder

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Nu har Europas 7 bästa stränder utsetts. Det är inte oväntat massor av stränder i Medelhavet som dominerar. Men det finns några överraskningar.

På den nya topplistan över Europas bästa stränder finns 7 extremt vackra och härliga stränder. Många har kritvit sand men det finns också flera som består av småsten. Topplistan har tagits fram av sajten HomeAway och här finns perfekta badstränder i både Grekland, Kroatien och Italien. Den kanske största överraskningen är att en strand från England finns med bland de bästa i Europa.

Navagio Beach, Zakynthos, Grekland

Den här vita sandstranden ligger på den grekiska ön Zakynthos och heter officiellt Navagio, men stranden kallas oftast för Shipwreck Bay på grund av det rostiga vraket som ligger här. Stranden är omgiven av höga klippor och det enda sättet att ta sig hit är med båt från Port Vromi.

Cala Luna, Sardinien, Italien

Stranden Cala Luna ligger på Sardiniens nordvästra kust och är mycket populär bland dykare på grund av det varma vattnet här. Stranden är halvmåneformad och med fantastisk utsikt över Orosei-viken. Cala Luna ligger nära Dorgali men nås enklast med båt från Cala Gonone eller Marina di Orosei.

Porto Katsiki, Lefkada, Grekland

Det här är en av de mest kända stränderna i hela Grekland. Stranden Porto Katsiki ligger på Lefkadas sydvästra kust och ligger skyddad mellan höga klippor. Vattnet utanför den här vita sandstranden är kristallblått och är perfekt för snorkling. Om du inte vill gå nerför de 347 trappstegen så kan du ta en båt hit från Vasiliki. Det finns flera restauranger och barer vid stranden där du kan njuta av de perfekta solnedgångarna.

Porthcurno, Storbritannien

England är inte känd för kritvita stränder och härligt turkost badvatten men det är precis vad du hittar på stranden Porthcurno i Cornwall. Stranden är mycket populär familjer med äldre barn eftersom vattnet är rätt grunt.

Zlatni Rat, Brac, Kroatien

Kroatien har en lång kust med 100-tals öar och massor av vackra stränder men den bästa är Zlatni Rat på ön Brac. Stranden kallas ofta ”Gyllene hornet” och ändrar ofta form beroende på strömmar och vindar. Den v-formade stranden består inte av sand utan småsten men är ändå en av de bästa i Europa. Vindsurfare och seglare älskar stranden på grund av de regelbundna vindarna. Det är enkelt att ta sig till stranden via gångvägen från närbelägna staden Bol.

Cala Mariolu, Sardinien, Italien

Stranden Cala Mariolu är populär bland barnfamiljer eftersom vattnet är mycket lugnt och grunt. Stranden ligger vid Orosei-viken på Sardinien och ligger rätt ensligt, för att ta sig hit måste du ta en mycket lång promenad eller åka med utflyktsbåt. Cala Mariolu består av rosa småsten och ligger nära Baunei.

Myrtos Beach, Kefalonia, Grekland

På nordvästra kusten av den grekiska ön ligger den perfekta stranden Myrtos Beach. De mycket starka strömmarna och den bråddjupa bottnen gör att stranden är olämplig för barnfamiljer. Den 2,5 km långa sandstranden ligger mellan två höga berg, Agia Dynati och Katon Oros och det krävs en promenad på vindlande stigar för att ta sig hit.

Här hittar du resorna till stränderna

Klicka på en av länkarna för att jämföra priser på resor till:
- Zakynthos
- Sardinien
- Lefkada
- Brac
- Kefalonia
- Cornwall


Fler utvalda resor