Här är Egyptens nya semesterpärlor

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Foto: chillysessan, medlem sedan 2006
Egypten är ett populärt resmål för svenskarna av flera orsaker: Det är solsäkert, har få flygtimmar och är prisvärt.

De flesta känner nog till Hurghada och Sharm el Sheikh, men Egypten har så mycket mer att erbjuda. Här är 2010s charternyheter:

Dahab – en fantastisk undervattenvärld

Knappt tio mil från Sharm el-Sheikh är Dahab än idag ryggsäcksfolkets favorit, men framför allt är Dahab känt hos dykarna tack vare några av världens bästa korallrev. Vattnet är turkosblått och korallreven enorma. Fiskarna är i regnbågens alla färger och du kan snorkla runt i vackra laguner och upptäcka det färgglada livet under ytan. Den pålitliga vinden lockar även många vind- och kitesurfare från hela världen. Semesterorten bjuder också på trevlig shopping och god mat.
Charterarrangör: Apollo.

Almaza Bay – en oas vid Medelhavet

I vår drar Fritidsresor igång sin satsning på Almaza Bay. Almaza Bay är ett exklusivt område vid Egyptens Medelhavskust och beskrivs som en oas med finkornig, vit sandstrand och kristallklart vatten. Här finns ännu bara några få hotell, men de är desto mer välutrustade och komfortabla. Resorna till Almaza Bay finns endast under maj och juni, därefter blir områdets exklusiva hotell för kostsamma.
Charterarrangör: Fritidsresor.

El Sukhna – Kairobornas favorit

Från och med i höst finns El Sukhna på den svenska charterkartan. I dag är El Sukhna en liten, enkel ort som erbjuder fint boende och närhet till otroliga sevärdheter såsom pyramiderna och Sfinxen i Giza, och några av Egyptens finaste stränder.

Bara någon timme bort ligger Kairo, och orten har därför blivit en
favorit bland Kairos egna invånare. Hit åker man först och främst för
att slappna av. Övriga sysselsättningar är att äta gott, dricka svalt
och läsa böcker, eller ta en golfrunda på någon av banorna i området.
Charterarrangör: Apollo.

Flyg: Åka på egenhand?

Hotell i Egypten från 3 stjärnor