Här är de 11 bästa budgetknepen i Paris

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Digital Vision/Thinkstock
Storstaden Paris är en av världens dyraste städer. Men det går att hitta billiga hotell och sevärdheter. Vi har letat upp de 11 bästa budgetknepen för ditt Paris-besök.

Det är oftast mycket dyrt att semestra i den romantiska franska huvudstaden. När du måste betala dyrt för både hotellrum, mat och sevärdheter så är det lätt att tappa kontrollen över din rese-budget. Men det finns massor av enkla knep som gör att du både kan gå på museer och andra sevärdheter helt gratis, köpa bra viner till extremt bra priser och äta till rimliga priser.
Här är våra 11 bästa budgetknep för dig som ska besöka Paris.

1. Besök berömda katedralen

Världens mest berömda katedral heter Notre Dame och ligger i Paris. Det är helt gratis att besöka både den här och andra kyrkliga byggnader i Paris. Notre Dame tar dock ut en avgift om du vill gå upp i tornet.

2. Besök en kyrkogård

Många av världens mest berömda författare, poeter, rockstjärnor och artister har haft Paris som sin hemstad. Många slutade också sina dagar på en av stadens många spännande kyrkogårdar. Den mest berömda graven finns på kyrkogården Pere Lachaise Cemetery där rockstjärnan Jim Morrison ligger begravd.

3. Promenera

Paris är en perfekt stad för långa romantiska promenader oavsett om du väljer att strosa längs Seine eller på någon av de stora boulevarderna. De flesta sevärdheterna ligger väl samlade i centrum och det mesta når du enkelt med en kort eller lång promenad. Det är onödigt att trängas i metron eller att slösa pengar på dyra taxiresor.

4. Hyr en lägenhet

Om du reser med en familj eller några kompisar mer än en vecka så blir det ofta dyrt att bo på hotell. Ett alternativ som gör att ni både kan bo ihop och tjäna pengar är att hyra en lägenhet. Det finns flera uthyrningstjänster som specialiserat sig på den här typen av boende. Ofta måste du hyra minst en vecka.

5. Ät lyxig lunch

Här i Paris älskar man att äta lyxiga och storslagna middagar, det gör att det är extremt dyrt att prova stadens lyxrestauranger under kvällarna. Prova i stället några av världens lyxigaste restaurangen under lunchen, du kan äta samma måltid till en bråkdel av priset. Nästan alla typer av restauranger har någon typ av dagens rätt, leta efter skyltar med orden ”prix fixe”. I priset ingår oftast en tre-rätters middag och ett glas vin.

6. Köp vinet i snabbköpet

Du slösar bara bort dina pengar om du köper ditt vin i en exklusiv vinbutik. Handla i stället i det lokala snabbköpet. De flesta livsmedelsbutiker i Paris har massor av kvalitetsviner som i bästa fall bara kostar några tior.

7. Bo i fel stadsdel

De dyraste hotellrummen i Paris finns i centrum och vid populära sevärdheter som Eiffeltornet. Men om du väljer ett område som Montmarte så hittar du både billigare boende och en perfekt utsikt över resten av Paris.

8. Undvik stora helger

Paris är en extremt populär stad under stora helger som jul och nyår samt vid stora evenemang som den årliga modeveckan. De bästa årstiderna för ett besök till Paris är vår och höst. Då är både priserna och vädret som bäst.

9. Besök parker och trädgårdar

För fransmännen är Paris inte bara en storstad med många sevärdheter, mycket shopping och lyxiga restauranger. Staden är också berömd för sina många grönskande parker och trädgårdar. Att äta en picknick i en park som Jardin du Luxembourg är inte bara billigt utan en mer unik upplevelse än att äta en dyr måltid på en restaurang.

10. Åk första helgen i månaden

Du kan tjäna många 100-lappar på att åka till Paris den första helgen i månaden. Massor av hotell har nämligen gratis inträde den första söndagen varje månad. Då kan du gå in på Louvren, Musee d'Orsay Rodin-museet och Centre Pompidou helt gratis.

11. Hyr en cykel

Det är mycket billigt att hyra cykel i Paris tack vare det nya systemet Velib. Du kan hyra och lämna din cykel på någon av fler än 1 800 stationer i Paris eller någon av grannstäderna. Cyklarna kostar bara 100 kronor per vecka och betalas direkt i automaten med ett kreditkort.

Här kan du söka efter hotell i Paris.

Sök din flygresa här.


Flyg till ParisRabatterade hotell med högt betyg

Om Paris Frankrike

Frankrikes huvudstad Paris är en romantisk stad med mycket kultur. Här finns sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, katedralen Notre Dame och konstmuseet Louvren. Staden är full av liv med uteserveringar, promenadstråk och mysiga parker.
Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Romantiskt
21°
Klimat i september
1 / 29
Thinkstock
Jardin de Luxenbourg
6 / 29
Musslor på restaurang Marco Polo vid Nation
8 / 29
Palais Chaillot
10 / 29
Kypare utanför Café de Flore
11 / 29
Eiffeltornet från nära håll
12 / 29
Utsikten framför Sacre Coeur.....
14 / 29
Sacré - Coeur
15 / 29
Marknad i Paris33333333
16 / 29
Triumfbåge #3
19 / 29
Triumfbågen med Champs-Elyses
22 / 29
Metrostationen Montmartre Paris
23 / 29
Takåsarna i Paris
24 / 29
Triumfbågen i solnedgång
27 / 29
Det magnifika varuhuset
29 / 29