Här är 5 perfekta öar för smekmånaden

Khaki
Medlem sedan 2006, besökt 25 länder

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Det finns få resor som är så viktiga som smekmånaden. Här är 5 perfekta öar där ni kan räkna med att få några veckor för er själva.

Det kan vara svårt att hitta ett resmål där man får platsen helt för sig själv. Nu har resejätten Lonely Planet letat upp öar runt om i hela världen som är perfekta för bröllopsresan. Några finns till och med i Sverige.

På några av öarna kan ni räkna med att få helt för er själva eftersom de är privata – ni hyr helt enkelt hela ön. Andra öar är så avlägsna eller enskilda att det inte är så många turister som hittar hit.

Aitutaki, Cooköarna

Den lilla ön Aitutaki ingår i ögruppen Cooköarna och ligger mycket ensligt mitt ute i Stilla havet. Ön är perfekt för promenader eftersom den bara är några kilometer bred. Aitutaki har perfekta vita sandstränder som är kantade med palmer och runt ön finns ett triangelformat korallrev som bildar en lugn lagun. Det finns särskilda båtturer ut till en litet sandrev som har det perfekta namnet Honeymoon Island.

Host, Vis, Kroatien

Det finns många mysiga öar i den kroatiska skärgården och ön Vis är en av dem. Här finns mysiga småstäder och bra stränder med gott om plats även under högsäsong. Utanför hamnen i staden Vis finns ön Host som bara är 120 meter lång. Den ombyggda fyren går att hyra och då får du hela ön för dig själv.

Algonquin Island, Ontario, Kanada

Den privata ön Algonquin Island ligger mitt ute i Kanadas ödemark och man tillåter bara par att övernatta i öns stora stuga. Ön ligger i sjön Kawawaymog Lake och det enda sättet att ta sig hit är med kajak. Om du vill värma upp dig på de här norra breddgraderna så kan du ta ett värmande bad i en flytande bastu. Algonquin ligger ungefär 32 mil norr om Toronto.

Stockholms skärgård

Det är inte bara vi svenskar som gillar Stockholms stora skärgård. Här finns ungefär 30 000 öar så det är svårt att välja en favorit. Om du vill ha en lyxig smekmånad så kan du välja mellan massor av öar med bra hotell, pensionat och bed & breakfast. Ett billigare, och mer spännande, alternativ är att packa ner ett tält och sedan kryssa fram mellan öar med en kajak.

Seabird Key, Florida Keys, USA

Det är svårt att hitta en strand där du kan vara helt för dig själv i populära Florida. Den här lilla ön har inte bara en stor villa med utsikt utan även vit sandstrand, en liten palmskog och tillgång till både kajaker och en segelbåt. Vattnen runt den här privata ön består av korallrev som är perfekta för dykning. Ön ligger några minuter med båt från Marathon och 45 minuter från Key West.

Våra bästa resmål för romantik och bröllopsresor:

Hitta några av våra egna favoriter bland sköna kärlekssdestinationer >>

Kroatien

21°
Klimat i september
26°
Badtemp i september