Håkan gör reportaget från drömresan

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: hakanmag, medlem sedan 2006
Foto: hakanmag, medlem sedan 2006
Nu är det avgjort att Håkan från Lidköping ska få åka iväg och göra resereportage från paradisön Zanzibar. Redan på torsdag bär det av mot varmare breddgrader.

Håkan, eller Hakanmag som han heter på Reseguidens forum, är en riktig resefantast som varit medlem ända sedan 2006. Han är 49 år och bor i Lidköping, där han arbetar som lärare.

Han har redan besökt 31 länder och försöker resa iväg minst en gång om året. Nu är det dags att smaka på Afrika för första gången.

– Jag vill besöka alla världsdelar innan jag blir gammal och vi har aldrig varit i Afrika tidigare, berättar Håkan som nu tar med sig sambon Carina till Zanzibar utanför Tanzanias kust.

Trodde knappt det var sant

Håkan satt i bilen på väg till fjällen när han fick det glada beskedet att han skulle få resan till Zanzibar betald och att han skulle få göra ett resereportage för Reseguidens räkning.

– Jag trodde knappt det var sant! Det var nog tur att vi stod stilla på en rastplats just då, berättar han.

Håkan har ett brinnande reseintresse och planerar gärna på egen hand ungefär ett halvår i förväg. Nu är han spänd av förväntan inför möjligheten att få göra ett eget resereportage.

– Det är fantastiskt kul! Jag brukar ju skriva om mina resor och göra album som mina kompisar är inne och kollar på. Men det blir lite mer press nu när det är fler som kommer se det, säger Håkan.

Han avslöjar redan nu att Zanzibar kommer att bjuda på varierade uppelvelser med alltifrån dykning till besök på kryddplantager och lata dagar på stranden.

Kika gärna in på Håkans egen sida på Reseguiden och önska honom lycka till!

Håll utkik i rutan! Missa inte Håkan och Carinas resereportage som kommer att visas i sin helhet på Reseguiden.se i april. Dessutom kommer ni att få se klipp från Zanzibar i Reseguidens kommande reklamfilm på TV4.

Zanzibar Tanzania

Populära resor från Göteborg till Zanzibar