Häftiga hotellhäng i huvudstaden

Yael
Medlem sedan 2008, besökt 19 länder

Bild: Scandic Malmen
Bild: Hotell Rival
Bild: Grand Hôtel Stockholm
Vare sig du är en nyfiken turist eller en inbiten Stockholmare, kan du lyxa till veckoslutet i några av huvudstadens spännande hotellbarer.

Fördelarna med att planera in utekvällen på ett hotell är många. Inte bara närheten hem för dig som hotellgäst, utan även den sköna atmosfären och utbudet av underhållning som erbjuds. Många spelningar, konstutställningar och klubbar är dessutom gratis. Här listar vi några av Stockholms bästa hotellhäng.

Lilla Hotellbaren

Mitt på Södermalm, med närhet till Medborgarplatsen och trendiga SoFo, ligger musikbaren Lilla Hotellbaren. Denna ligger inackorderad i Scandic Malmen och bjuder på minimalistisk inredning och en av stans längsta bardiskar. Fem kvällar i veckan kan du njuta av livemusik och dj:s med allt från jazz, funk och soul till rock och punk i högtalarna. På den klassiska barmenyn finns bland annat ceasarsallad och club sandwich.

Grand Hôtel

För att uppleva lyx och elegans med internationell prägel ska du bege dig till Cadierbaren på Grand Hôtel. Här kan du sjunka ner i de mjuka, stora sofforna och låta intrycken av högt i tak och fantastisk utsikt över slottet och Gamla Stan sjunka in. Kombinera detta med levande pianomusik, ypperlig cocktailservice och en välkomponerad barmeny. Under eftermiddagen kan du även prova på afternoon tea med påkostade kakfat, smöriga scones och välkyld champagne.

Lydmar Hotel

På Lydmar Hotell kan du känna dig som hemma, fast lite lyxigare. I en avslappnad vardagsrumsmiljö med bokhyllor och blommor i fina vaser, kan du få en varmrätt kombinerad helt efter din egen smak. Den högklassiga atmosfären på denna levande träffpunkt blandas även kontinuerligt med olika spelningar och moderna fotoutställningar.

Bar 101

Scandic Anglais livliga hotellbar vid Stureplan har en exklusiv systerbar en våning upp. Bar 101, som den heter, är en renodlad coktailbar med ett stort basutbud och en lugnare loungeatmosfär. De spännande drinkarna på den egenkomponerade drinklistan serveras i perfekt anpassade drinkglas. Med utsikt över Humlegården tillsammans med dov housemusik och färgstark inredning i gult och rosa, får du en utmärkt start på kvällen.

Hotell Rival

I den gamla biografen Rival från 1937 hittar du Sveriges första boutiquehotell, som ägs av självaste ABBA-Benny. Växla mellan den varmt inredda bistrobaren och den art deco-inspirerade cocktailbaren för en tyngre måltid eller lättare tilltugg. Ska du på någon av de många showerna i den stora salongen kan du ta ett glas vin i den mysiga foajén.

Nyfiken på Stockholm? Läs mer här.Flyg till Stockholm

Billigt boende i Stockholm

Stockholm Sverige

En stad i vatten
1 / 33
Djurgården Prins Carls väg
2 / 33
Nordens Venedig
3 / 33
Stortorget, Gamla Stan
4 / 33
Mor 79 i Stockholm
5 / 33
Kungliga slottet i Stockholm
6 / 33
Victory Hotel, Gamla Stan
7 / 33
Kungsträdgården I
10 / 33
Höst i Stockholm
11 / 33
Ballongflyg över Stockholm
12 / 33
Gata i Gamla Stan
13 / 33
Utsikt från Katarinahissen
14 / 33
"Min Nordenfavorit"!
16 / 33
Svamp till salu på Hötorget
20 / 33
Stockholms Stadshuset
21 / 33
Söderkåkar högt över Södra Mälarstrand
24 / 33
Stadshuskajen
26 / 33
Alla har kommit..nu åker vi!!
27 / 33
Söder Mälarstrand
29 / 33
Konserthuset och Orfeusstatyn
31 / 33
Grabbarna vid Nytorget
32 / 33
Söndagsflanörer på Skeppsholmen
33 / 33