Grekland för vuxna

Stine
Medlem sedan 2011, besökt 19 länder

Foto: Apollo
Foto: Apollo
Foto: Ving
Foto: Apollo
Foto: Ving
Grekland är ett älskat resmål för väldigt många av oss, och detta beror antagligen på att det finns så många olika destinationer att välja mellan. Alla kan med andra ord hitta sin favorit i Grekland, eller helt enkelt besöka en ny ö varje år. Här får du Grekland för vuxna.

Vi har gått igenom charterbolagens Grekland, och valt ut sex grekiska öar som är helt perfekta för dig som inte har långgrunda stränder och en barnvänlig miljö som viktiga faktorer när du ska beställa din sommarresa. Här är Grekland för vuxna.

Skopelos – den gröna pärlan

En semestervecka på Skopelos blir en väldigt grekisk semester. Här bor du mitt i det grekiska vardagslivet, och du är omringad av de naturliga kulisserna till storfilmen Mamma Mia, som spelades in här för några år sedan. Det är en stor ö, men med lite turister jämfört med den närmaste grannen Skiathos. Men de som kommer hit blir hopplöst förälskade i den här vackra ön med vitkalkade hus och några av den grekiska övärldens vackraste stränder. Du bor som regel i Skopelos stad, öns charmiga huvudstad. Här finns smala gator och gränder, mysiga butiker och familjetavernor där du njuter av god, grekisk mat.
Se alla resor till Skopelos

Symi – vackrast av Tolvöarna

Är du ute efter en vacker ö så är Symi ön för dig, men inte om det är viktigt med mycket liv och rörelse. Det bor bara 2500 människor på Symi, och när dagsturisterna lämnar ön på eftermiddagen blir det väldigt lugnt och fridfullt här. Men är det kanske precis vad du är ute efter? Här njuter du av en god middag, ofta fisk- och skaldjur, på en taverna vid hamnen, omgiven av öns pastellfärgade hus. Här är det inte många hotell som har pool då de flesta hotellen är väldigt små, men i gengäld badar du i kristallklart vatten vid en av öns många badvikar och klipp- eller stenstränder.
Se alla resor till Symi

Santorini – romantik i massor

Det är inte utan anledning som en stor del av alla bilder från Grekland kommer från just Santorini. Det är otroligt vackert här, speciellt i huvudstaden Fira och närliggande Oia som båda ligger på toppen av ön. Solnedgången här är nog en av de vackraste i världen. De två städerna går under namnet Caldera, och här är det en härlig mix av grekisk och internationell atmosfär, och det finns allt från enkla små grekiska tavernor till exklusiva restauranger. Shoppingen är också bra med något för alla. Hotellen här håller en hög standard och de bästa har infinitypool längst ut på klipporna med utsikt över havet.
Se alla resor till Santorini

Parga – bäst på fastlandet

Vackra Parga ligger på Greklands västkust och är ett av få resmål på fastlandet. Det är en ort som passar de flesta, men många som åker hit är par, kanske på grund av den avslappnande men också romantiska stämningen. Parga har tre fina klapperstensstränder, och två av dem ligger centralt. Orten har också en mycket trevligt centrum med små, smala gator och många bra tavernor. Det är inte ovanligt att restaurangerna bara har några få bord, och servicen är bättre här än på de flesta andra turistorter kring Medelhavet. Perfekt om du vill ha en romantisk semester på tu man hand.
Se alla resor till Parga

Paros – litet och charmigt

Ön Paros är en del av ögruppen Kykladerna som består av bland annat Santorini och Naxos, och här är det så lugnt som vi förväntar oss att det ska vara i Grekland med vita små sockerbitshus med blå fönsterkarmar. Du bor antingen i Naoussa eller Parikia som båda är två fina små orter med ett stort urval av både restauranger och fina hotell, men vill du ha lite mer liv och rörelse på kvällen är Parikia bäst. Ön har många fina sandstränder, och är också en bra utgångspunkt om du vill utforska de andra öarna i Kykladerna under en dagsutflykt.
Se alla resor till Paros


Charter till Grekland

Om Grekland

Grekland är ett land med mer än tusen öar där de mest populära är Kreta, Rhodos och Kos. Landet erbjuder härligt väder, fina stränder och väldigt god mat. Flygtiden ligger på runt tre timmar. Hit är det bäst att resa maj - september.