Grekland delar med sig av sina smultronställen

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Gerd Eklöf
Foto: grekland, medlem sedan 2006
Med ett hjärta som bultar för den grekiska övärlden delar Gerd gärna med sig av sina smultronställen.

Grekland heter egentligen Gerd, är 46 år och bor i Nyköping där hon arbetar som ekonom.

Varje ö är en ny upplevelse

– Den grekiska övärlden är mitt absoluta favoritresmål och har varit så sedan tio år tillbaka, berättar Gerd.
– Varje ö är en upplevelse och ger nya intryck av den grekiska kulturen. Jag vill hela tiden upptäcka nya öar. I Grekland finns cirka 130 öar och jag har besökt drygt ett dussin, så det finns mycket kvar att upptäcka, säger hon.

Att dela upplevelser är det bästa av allt

Gerd har varit medlem på Reseguiden sedan maj 2006. Hon är en aktiv bloggare och på hennes sida finns 60 blogginlägg varav många handlar om hennes egna guldkorn i den grekiska övärlden.
– Kommunikationen med övriga medlemmar är det mest givande av allt – att få dela upplevelser och det gemensamma reseintresset bland de bästa av fotografer, skribenter och resenärer, säger Gerd.

Att drömma om resmål i fjärran länder gör hon däremot inte.
– Att drömma ligger inte för mig. Jag är en sann realist som reser utifrån antal semesterdagar och slantar i plånboken, säger Gerd.
– Bästa resminnet är faktiskt känslan av varm medelhavsluft som fullständigt omsluter mig när jag kliver ur planet på den allra första flygresan, berättar hon.

Världen ligger för mina fötter!

I juni blir det återvändarresa till härliga Sporaderna med Alonissos, Skopelos och Skiathos under tre veckor. Sedan blir det Kreta en vecka i september.

– Även en skidresa klämmer jag in varje år och många weekendresor. Jag reser hellre ofta än sparar till en långresa. Därför är Medelhavet så långt bort jag kommit, säger Gerd.
– Nu ligger hela världen för mina fötter. Nåt ska väl finnas kvar att upptäcka som pensionär när jag inte längre behöver snåla med semesterdagar, avslutar hon.


Vill du ge din röst till Grekland? Gå till tävlingssidan här.
Kika förbi Greklands sida på Reseguiden