Gratisnöjen i dyra städer

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Dreamstime
Bild: Dreamstime
Foto: clintcliff, medlem sedan 2008
Hösten är de europeiska storstädernas tid. Här får du tips till attraktioner som inte kostar dig en krona.

Vad sägs om gratis modevisningar, stand-up komedi, stadsvandringar med guide eller konst- och fotoutställningar? Eller är du kanske mer av en friluftsmänniska som föredrar aktiviteter som till exempel kajakpaddling? Det finns nämligen gratisnöjen för alla smaker. Här har du några:

Modevisning i Paris

Gratis modevisningar på köpcentret Galeries Lafayette på 40 Blvd Haussmann. Från 19 september får du en halvtimmes sneak peak på de senaste trenderna från de hetaste designerna varje fredag klockan 15.00. Modevisningen är helt gratis, men då det är begränsade platser måste du boka i förhand.

Läs om hur du bokar här.

Stand up show i London

Varje måndag klockan 20.00 är det stand-up komedi på Gerry Raffles Square. På Theatre Royal Comedy Night ser du shower med olika komiker och det bästa av allt – det är helt gratis inträde. Närmsta T-banestationen är Stratford.

Hitta mer info: Theatre Royal

För en uppdaterad översikt över flera gratisnöjen i staden: Londonisfree.com

Guidad stadsvandring i Berlin

Vill du upptäcka Berlin till fots men osäker på vart du ska gå? Ingen fara, nu kan du nämligen få gratis guidade stadsvandringar på engelska i den tyska huvudstaden. Varje dag klockan 11.00, 13.00 och 16.00 tar guiderna från New Berlin dig med på en tre och en halv timmes lång upptäcksfärd. Ingen förhandsbokning behövs, det är bara att vara på plats på Brandenburg Gate utanför Starbucks.

Några stopp under vandringen är bland annat den tyska riksdagsbygnaden, det nya minnesmärket över Holocaust, Checkpoint Charlie och tidigare SS huvudkvarter.

Hitta mer info: New Berlin Tours

Konst i Barcelona

Picassomuseet på Montcada 15-23 kostar normalt pengar, men den första söndagen varje månad är det gratis inträde. Men kom gärna tidigt, här blir köerna snabbt långa!

Hitta mer info: Picasso Museum

Vill du även få med dig fotoutställningarna vid Fundación Foto Colectania utan att betala är det den första lördagen i månaden som gäller. Här är det båda fasta och varierande utställningar.
Öppetiderna är 11.00 - 14.00 och 17.00 - 20.30.

Hitta mer info: Fundación Foto Colectania

Kajaktur i Stockholm

Varje torsdag klockan 18.00 fram till 1 oktober kan du få en gratis kajaktur i huvudstaden. Det går inte att förboka så det är först till kvarnen som gäller. En halv timma innan start lägger personalen på Pampas Kajak ut en anmälningslista i butiken. Är du ute i tid får du både hyra kajak, utrustning, instruktioner och två och en halv timma på vattnet med guide. Butiken ligger på Karlbergs Strand 4 i Solna.

Hitta mer info: Pampas Kajak


Flyg