Golfresor jorden runt

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Cape Kidnappers Golf Course
Det finns massor av bra golfbanor världen över och det är svårt att ranka dessa eftersom smaken är som baken och varje golfare uppskattar olika saker. Här har vi dock valt ut nio av världens finaste golfbanor där hela upplevelsen blir en svårslagen kombination.

Det som är en fantastisk golfupplevelse för en person behöver inte alls vara det för en annan. Allt beror på vad du har för önskemål, förväntningar och i vissa fall även handicap. För att du ska få lite inspiration och nya golfdrömmar har vi här valt ut nio av de finaste golfbanorna i världen.

Pine Valley Golf Course, New Jersey, USA

Det här är en av världens bästa och mest omtyckta golfklubbar och golfbanor. Det är uppenbart att Pine Valley har lagt ner mycket tid och pengar på design, service och omgivningarna. Golfbanans tee, fairway och green är placerade på var sin ö så det gäller att spela smart för att slippa bli blöt i sökande efter bollen. Folk som spelat här vittnar om den bästa golfupplevelsen någonsin. Kombinera gärna golfresan med lite storstadspuls i Philadelphia, New York eller Washington.
- Boka ditt hotell här.
- Boka din flygresa här.

Royal County Down Golf Course, Nordirland

Det här är en anrik golfklubb som grundades redan 1889 på Nordirlands östkust, nära staden Newcastle. Omgivningarna är nästan overkligt vackra och läget intill Mourne Mountains är svårslaget. Författaren C S Lewis inspirerades av det här området när han skrev sina böcker om Narnia. Golfbanan är över två mil lång och över en mil bred så det finns gott om plats för golfare från alla världens hörn att njuta av detta golfparadis sida vid sida. För att göra din irländska upplevelse så bra som möjligt spendera gärna några dagar i Belfast.
- Boka ditt hotell här.
- Boka din flygresa här.

Royal Dornoch Golf Club, Skottland

Hit vallfärdar golfare från hela världen för att få en golfupplevelse de sent kommer glömma. Klubben bildades redan 1877 och titeln Royal innebär att allt från service till standard är otroligt hög. För den erfarna och duktiga golfaren passar The Championship Course med många utmaningar allra bäst. Har du med dig andra familjemedlemmar eller kanske en vän med ett sämre handicap kan även de få en magisk upplevelse på 18-hålsbanan The Struie. Utnyttja chansen till några dagars sightseeing i Glasgow eller Edinburgh för att förgylla din resa.
- Boka ditt hotell här.
- Boka din flygresa här.

Royal Melbourne Golf Course, Australien

Inte nog med att den här golfbanan ligger i ett av världens härligaste länder, den är även den bästa av sitt slag i Australien. Här finns det två 18-hålsbanor; en heter West Course och den andra East Course. När klubben 1959 arrangerade The World Cup valde man att använda sig av 12 hål från den västra banan och 6 hål från den östra. Kombinationen blev lyckad och kallas idag The Composite Course. Royal Melbourne erbjuder även en Pro shop med stort utbud, du får hjälp att hitta den perfekta golfklubban efter just dina behov och en chans att bättra på dina kunskaper med någon av klubbens professionella instruktörer. När du ändå rest till andra sidan jorden vore det dumt att inte utnyttja chansen att köra på The Great Ocean Road eller att besöka fantastiska Sydney.
- Boka ditt hotell här.
- Boka din flygresa här.

Hirono Golf Club, Japan

Hirono är en av Japans absolut bästa golfklubbar. Här erbjuds väldigt varierande omgivningar och varje hål erbjuder unika utmaningar. Enligt proffsen är hål nummer 2, 4, 10, 11, 14, 16 och 18 de allra bästa. Det är här du utmanar dig själv och dina kunskaper på riktigt. Hirono har varit värd för flera stora tävlingar, som till exempel Japan Open 2005. En av de största anledningarna till att just den här golfklubben blivit så känd är bland annat för att den brittiska designern Charles H. Alison satt sin prägel på området. Det vore synd att gå miste om lite japansk storstadspuls när du ändå rest så lång, så spendera gärna några dagar i Kobe, Osaka eller Tokyo.
- Boka ditt hotell här.
- Boka din flygresa här.

Cape Kidnappers Golf Club, Nya Zeeland

Precis som landet i sig är även Cape Kidnappers makalöst vackert. Golfklubben färdigställdes 2004 och designades av den välkända golfarkitekten Tom Doak. Golfbanan är 6 510 meter lång och har utmaningar för alla golfare, oavsett handicap. I det vackra klubbhuset finns förutom en restaurang även en Pro Shop med ett väldigt bra utbud, både för män och kvinnor. Skulle du inte äga skor eller klubbor själv finns det att hyra här. Kombinera golfen med en rundresa på den vackra nordön på Nya Zeeland, eller ännu bättre, även en tur på sydön. Det blir en upplevelse du sent kommer glömma.
- Boka ditt hotell här.
- Boka din flygresa här.

St George´s Golf and Country Club, Kanada

Den här populära golfklubben är rankad som den bästa i Kanada och den tionde bästa utanför USAs gränser. St George designades av den legendariska golfarkitekten Stanley Thompson redan år 1929, och har sedan dess hållit en mycket hög standard. Här finns även väldigt bestämda klädregler för såväl kvinnor och män, som pojkar och flickor. År 2010 blev St George uppmärksammad då den var värd för det årets Canadian Open. Förgyll din resa med ett besök till storstaden Toronto eller de vackra Niagarafallen.
- Boka ditt hotell här.
- Boka din flygresa här.

Golf de Morfontaine, Frankrike

Den här omtyckta golfklubben ligger i en av de stora skogarna norr om Paris. Golf de Morfontaine grundades 1913 av Armand de Gramont, och golfbanorna designades av Tom Simpson. Här är bara klubbens medlemmar välkomna att spela. Skulle du dock ha den osannolika turen att bli inbjuden att spela bör du inte tveka en sekund. Många medlemmar menar att det raka och bunkerfria tionde hålet är ett av de bästa. Ett besök till Paris är nästan ett måste när du befinner dig i det här området.
- Boka ditt hotell här.
- Boka din flygresa här.

Fancourt, Sydafrika

Fancourt är platsen för dig som vill spela golf på hög nivå. Här finns tre olika golfbanor; The Links, Montagu & Outeniqua, där den förstnämnda är den som är högst rankad av alla proffs. Förutom golfbanor av högsta klass finns även en populär och omtyckt golf academy där PGA-proffsen delar med sig av sina tips. På Fancourt finns även två Pro shops med ett stort och exklusivt utbud. Förgyll golfresan till Sydafrika genom att kombinera golfen med en fantastisk upplevelse på Garden Route.
- Boka ditt hotell här.
- Boka din flygresa här.

Här är fler golfbanor som uppskattas bland golfare världen över:
- Pebble Beach, Kalifornien, USA
- Augusta National Golf Club, Georgia, USA
- St Andrews Golf Club, Skottland
- Golf National,Paris, Frankrike
- Valderrama Golf Club, Spanien
- Mission Hills Golf Club, Kina

I Reseguidens sökmotor kan du hitta din resa:
- Reguljärflyg
- Hotell
- Golferbjudanden


Flyg till världens golfFlyg till världens golf