God natt på flygplatsen

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Dreamstime
Foto: fia1980, medlem sedan 2006
Resenärer över hela världen samlas på sajten sleepinginairports.com för att dela sina erfarenheter kring vilka flygplatser som är bäst och sämst att spendera natten.

Tidigare i höstas blev det känt att en 48 årig tysk kvinna hade bott 10 år på flygplatsen Palma på Mallorca. På Heathrow i London bor det 110 människor, medan 20 människor antas bo på Gatwick enligt The Independent. Då har man inte tagit med i beräkningen de hundratals personer som blir strandade på flygplatser runt om i världen varje dag.

Sov på flygplatsen – spara pengar

Men det är inte bara hemlösa som åker till flygplatsen för att få tak över huvudet. Resenärer över hela världen samlas på sajten sleepinginairports.com för att dela sina erfarenheter kring vilka flygplatser som är bäst och sämst att spendera natten.

På sajten hittar du användarnas recensioner över 5500 flygplatser, tågstationer och bussterminaler över hela världen. Den riktar sig först och främst mot backpackers som vill spara pengar genom att sova några nätter på flygplatsen för att spara pengar under resan.

Väljer Singapore Changi framför hotell

Om du måste tillbringa natten på en flygplats bör du välja Singapore, enligt medlemmarna på sleepinginairports.com.

– Även om du har pengar till ett hotell i Singapore rekommenderar jag en natt på flygplatsen, säger Josh på sleepinginairports.com och får medhåll av andra medlemmar.
– Det finns egentligen ingen anledning att lämna flygplatsen, säger Guenther Thoemmes.

Changi kom dessutom på andra plats då den brittiska sajten Skytrax offentliggjorde resultaten från undersökningen “World Airport Awards” tidigare i år.

Detta är de tio bästa flygplatserna att spendera en natt eller två enligt medlemmarna på sleepinginairports.com:

1. Singapore Changi - Singpore
2. Seoul Incheon - Sydkorea
3. Hong Kong - Hong Kong
4. Helsingfors - Finland
5. Amsterdam - Holland
6. Budapest - Ungern
7. Kuala Lumpur - Malaysia
8. Oslo Gardermoen - Norge
9. Athen - Italien
10. Istanbul - Turkiet

Hitta mer info:
sleepinginairports.com
Skytrax