Glöm inte Egypten i sommar

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: tobbeti, medlem sedan 2006
Håller du på och planera sommarens charterresa? Du glömmer väl inte bort Egypten. Hit kan du åka även på sommaren och i år lanseras två nyheter från charterbolagen.

Egypten har under de senaste åren exploderat i popularitet som semesterland. Många åker hit för att dyka eller snorkla i Röda Havets underbara vatten eller för att känna historiens vingslag. Ett fåtal charterorter har tidigare haft resor även på sommaren, men i år tillkommer en nyhet och en vinterfavorit blir även sommarresmål.

Två sommarnyheter vid Röda Havet

Apollo har haft Hurghada i sitt sommarprogram i fem år och eftersom efterfrågan på Egypten varit stor utökar nu bolaget. En av nyheterna är att vinterfavoriten Sharm el Sheik som nu också finns i sommar. Den populära semesterorten ligger på Sinaihalvöns sydspets och är bland annat en riktig höjdare för dykintresserade.

Ungefär tio mil norr om Sharm el Sheik hittar du den andra av Apollos två sommarnyheter – Dahab. Det är ett lugnt resmål med fina bad och trevlig shopping. Dykvattnen i Dahab är utmärkta och många kommer också hit för att vind- eller kitesurfa.

Hit går sommarens Egyptenresor

El Gouna - Apollo, Fritidsresor
Dahab - Apollo
Hurghada - Apollo, Fritidsresor, Ving
Makadi Bay - Apollo, Fritidsresor, Ving
Sharm el Sheik - Apollo

Sommarcharter Egypten