Glödheta resmål

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Bild: Dreamstime
Foto: cereza, medlem sedan 2006
Bild: Jenny Karlsson
Foto: doris32, medlem sedan 2007
Foto: rolf_52, medlem sedan 2007
Ångande varma källor, bubblande lera eller rykande vulkaner ger dig en garanterat het semester. Vi har tagit tempen på fem heta resmål.

Heta ångbad, närande lerinpackningar eller något mer actionfyllt som en vulkanvandring med flytande lava? Vi har rankat fem resmål, i tre steg, från varmt och behagligt till glödhett. Samtliga resmål har en sak gemensamt: vulkanisk aktivitet.

Romantiska Santorni

Lavastränder och romantik
Santorinis dramatiska natur med de svarta bergen och lavastränderna är det perfekta resmålet för det romantiska paret.

Bästa lavastrandshänget sker på Perissa beach på öns sydöstra sida och solnedgången i Oia är ett turistigt, men vackert måste. Ta en båtutlykt och traska upp till toppen på vulkanön Nea Kameni om du vill öka på vulkanfaktorn.
Tempmätare: Varmt och behagligt.

Natursköna Island

Heta källor och underbar natur
Island med sin vackra natur och sina spännande naturfenomen ligger bara tre timmar bort. Ön rymmer mycket vulkanisk aktivitet och vulkanen Hekla hade sitt senaste utbrott för nio år sen.

Hyr en bil och upptäck Island på egen hand, prova islandshästridning eller gå på de coola nattklubbarna i Reykjavik. Ett dopp i den blå lagunen med det mineralrika vattnet hör till måstena. Sommaren är en bra tid för ett besök och dessutom är det fortfarande billigare än på länge.
Tempmätare: Hett!

Glödheta Hawaii

Flytande lava, surfing och hula-hula
På Hawaii finns totalt tre aktiva vulkaner och Kilauea på Hawaii Big Island har haft kontinuerliga utbrott sen 1983. Hawaii Volcanoes National Park är faktiskt ett av de få ställen där du kan se flytande lava i verkligheten!

Besök Chain of Craters Road i skymningen för att se sprutande lava landa i vattnet. Om du tröttnar på vulkaner kan du prova vågorna på legendariska Waikiki beach på ön Oahu, där även huvustaden Honolulu är belägen.
Tempmätare: Glödhett!!!

Actionspäckade Nya Zeeland

Aktiviteterna avlöser varandra
På Nya Zeeland kan du vara säker på att aldrig få en tråkig semester och det passar speciellt för dig som vill ha ut mer av semesterdagarna än bränna. I Rotorua på Nordön bubblar det av vulkanisk aktivitet och orten är också ett hjärta i Maori-kulturen.

Ett besök här gör gott för både kropp och själ: spana in explosiva geijsrar, bada i varma källor eller njut av spa-behandlingar med läkande lera. Det finns även gott om mer actionfyllda aktiviteter att roa sig med: från bungy-jump till forsränning.
Tempmätare: Hett!

Kulinariska Sicilien

Delikatesser i Gudfaderns fotpår
Vulknanen Etna är Europas största och en utflykt till kratern är spännande. Ibland syns mindre utbrott som små fyrverkerier på natthimlen, men Sicilien handlar inte speciellt mycket om vulkanen. Här kan du istället varva ner och njuta av god mat och lugna dagar. Kanske är detta den perfekta weekendresan i vår?
Tempmätare: Varmt och behagligt.


Resmålssidor: Italien, Nya Zeeland, Grekland, Island, Hawaii


Sponsrade erbjudanden:


Hitta flyg till din heta semester

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=13fec6a6ee8e6e00342ec8553bfc8e6c&site=reseguiden&javascript=1“”]