Glid fram på Mekongfloden

Maria
Medlem sedan 2007

Bild: Jambo Tours
Foto: tima, medlem sedan 2006
Foto: scharly, medlem sedan 2006
Ett annorlunda sätt att se två av Asiens mest spännande länder och ruinstaden Angkor Wat.

Mekongkryssningen i kolonial stil genom Vietnam och Kambodja är en nyheter från Jambo Tours i år. Här erbjuds man att se centrala delar av de två länderna från den historiska Mekongfloden.

– Det är ett äventyr som verkar ha slagit an många strängar hos våra kunder, säger Jambo Tours VD, Kent Wallstedt.
– Kanske därför att det handlar om en stilla kryssning på ett historiskt vattendrag med stämning från kolonialtidens lyx och flärd och med många av Vietnams och Kambodjas städer och byar och ländernas natur, människor och kultur på så nära och gripbart håll, säger han.

Från My Tho i söder till Angkor Wat i norr

Mekongfloden är en av världens längsta och mest historiskt intressanta floder. Människor har färdats på dess vatten sedan Asien befolkades och floden har sett många kulturer och länder utvecklas och försvinna. Mycket av detta får kryssningsresenärerna se och lära känna, från ombordstigningen i Mekongdeltats huvudort My Tho i söder till Siam Rep och världsarvmärkta Angkor Wat i norr. Eller tvärt om, för den som de väljer att göra resan i andra riktningen.


En Mekongkryssning genom Vietnam och Kambodja kostar från drygt 30 000 kronor.
Hitta mer info:
Vietnam
Kambodja

Sök bland paketresor:
Vietnam och Kambodja
Mekong
Prisexempel på flyg

[script src=“ type=”text/javascript“ charset=”utf-8“ src=”
http://media.reseguiden.se/cgi-bin/rg/view_data.cgi?event=view&id=c7339293a734ee026c1cbb29f722a47d&site=reseguiden&javascript=1“”]