Gift dig i en ubåt...

Annalee
Medlem sedan 2006, besökt 34 länder

Bild: Dreamstime
Foto: mbild, medlem sedan 2006
Bild: weddingsinthailand.com
Bild: bridalcaves.com
Sätten och platserna att gifta sig på är många – det är bara att välja och vraka för dig som vill ha något annat än ett traditionellt kyrkobröllop.

Om en vecka är det Alla Hjärtans dag. Går du i giftastankar och funderar på att fria på kärleksdagen? Här kommer inspiration på annorlunda och spännande sätt att gifta sig. Har du en öppensinnad partner uppskattas kanske ett cyklop i bakfickan istället för den traditionell förlovningsringen…

Ombord på en ubåt

Hawaii

Minimera risken för att bli lämnad vid altaret – genomför vigselceremonin i en ubåt på upp till 150 meters djup. Dyket varar 45 minuter och det finns plats för upp till 40 gäster ombord. I priset ingår bland annat brudbukett, lokala musiker, bröllopsfotografering och två flaskor champagne.

Kostnad: 5 495 dollar.
Mer info: hawaiianislandweddings.com

Smygceremoni till säckpipsmusik

Skottland

Gör som kärlekskrankna engelska ungdomar gjorde förr i tiden – smyg iväg strax över gränsen till Skottland vid staden Carlisle, till Gretna Green för ert bröllop. Skälet till att ungdomarna valde att gifta sig här var att den engelska lagen inte tillät giftermål förrän vid 18 års ålder. I Skottland däremot behövde man endast ha fyllt 16 år. Trots att lagarna sedan dess har ändrats ses ett bröllop i Gretna Green fortfarande som något mycket romantiskt. Gretna Weddings har bröllopspaket med skotsk anda, vad sägs om ett tartan-, ljung-, höglands- eller tistelbröllop? Väljs ett tartanbröllop gästas bröllopet av en traditionell säckpipespelare och ni körs till och från bröllopet med en klassisk Rolls Royce.

Kostnad: Ceremoni från 495 pund. Totalpris för Tartanpaketet är 1090 pund.
Mer info: www.gretnaweddings.com

Palatsbröllop

Indien

Den som vill ha ett riktigt exotiskt bröllop kan vigas i ett äkta indiskt palats. Det finns både stora palats med ett krav på minimum 50 gäster och mindre palats där det går bra att vara bara vara ni två. För en extra peng kryddar du bröllopet med hennasmink och Bollywooddansare.

Kostnad: Palatsbröllop från cirka 6590 dollar (inkl. boende, middag, bröllopstårta, frisör m.m.)
Mer info: regal-weddings.com

I ett akvarium

Hawaii, USA

How deep is your love? Giftaslystna par med dykcertifikat har vid Maui Ocean Centre på Hawaii chansen att knyta äktenskapets band omgivna av hajar och rockor i ett gigantiskt akvarium. Bröllopsgästerna slipper dock att ta sig vatten över huvudet och bevittnar händelsen på torra land, antingen via det stora glasfönstret eller inifrån en lång tunnel. I undervattenspaketet ingår förutom vigselförrättare bland annat bröllopskoordinator, dekorerade ”I do” skyltar, ringhållare i snäckskal och en undervattensskål med champagneglas.

Kostnad: 2450 dollar för ett grundläggande undervattenspaket, 3300 dollar för det utökade paketet och 4500 dollar för lyxpaketet.
Mer info: mauioceancenter.com

I ett buddhistiskt kloster

Koh Samui, Thailand

På den thailändska ön Koh Samui ges även icke-buddhistiska besökare
chansen att gifta sig i ett buddhistiskt tempel. Tillsammans med fem munkar genomgår ni en ceremoni som följs av plantering av ett kärleksträd samt att släppa ut fåglar och fiskar från fångenskap. Efter ceremonin körs ni till en strand för fotografering, tårta och en
bröllopsskål. Traditionella thaidräkter, elefantparad och laglig registrering av vigseln kostar extra.

Kostnad: Från cirka 14 000 svenska kronor.
Mer info: weddingsinthailand.com

I en underjordisk grotta

Missouri, USA

Ett kapell utöver det vanliga finner ni i Missouri, USA. Kapellet i fråga är placerat i en grotta vars namn, Bridal Cave, har sitt ursprung i en sägen om en indiansk bröllopsceremoni som skedde vid platsen på 1800-talet. Beställer ni en Sweetheart Special erhålls förutom en vigselakt i det stalaktitprydda kapellet till förinspelad orgelmusik, även livstids frikort till grottan.

Kostnad: Från 400 dollar.
Mer info: bridalcave.com/weddings.htm

Med självaste berget som vittne

Machu Picchu, Peru

Alltid drömt om att se Machu Picchu? Slå två flugor i en smäll och gift er ett stenkast från den mest berömda platsen i Peru. En dos mystik utlovas då en shaman i samband med vigselceremonin enligt gammal peruansk tradition för er samman med bergen, dåtidens gudar. Ett bröllopspaket vid Machu Picchu Sanctuary Lodge inkluderar bland annat brudbukett, tårta och övernattning på hotellet. Dessutom bjuds det på äkta lokal livemusik.

Kostnad: 2200 dollar.
Mer info: machupicchu.orient-express.com