Ge bort en resa i julklapp i år

Maria
Medlem sedan 2007

När ekorrhjulet snurrar allt snabbare söker vi en innehållsrik fritid. Försäljningen inom upplevelsindustrin har mångdubblats under 2007 och 2008. Varför inte ge bort en upplevelse du kan dela med dina nära och kära?

Varje år utser Handelns Utredningsinstitut, HUI, årets julklapp – i år för tjugoförsta året i rad.

– Upplevelser i en ask speglar på ett träffsäkert sätt den tid vi lever i då konsumenterna i allt större utsträckning söker efter produkter som hjälper dem att få en innehållsrik fritid, säger Emma Hernell på HUI.

Vi på Reseguiden har tagit detta på allvar och vaskat fram sju coola upplevelser som garanterat gör succé på julafton:


Spapaket på Island
Skäm bort någon du tycker om med en lyxig spaweekend på Island. Kombinationen av Islands orörda natur och rena luft, världskända hälsokliniker och shopping i Reykjavik blir garanterat en uppskattad julklapp. Från 7498 kronor per person ingår bland annat boende på ett av Reykjaviks lyxhotell, utflykter och transfer.
Läs mer om spapaket på Island

Softa i skärgården
Ge bort en lugn fredag i skärgården. Varva ner efter en stressig vecka med en fördrink framför brasan eller med ett dopp i bubbelpoolen. Från 1195 kronor ingår en fördrink, 2-rätters middag (exkl. dryck), morgonrock på rummet, övernattning i dubbelrum, frukostbuffé samt fri tillgång till gym och relaxavdelning.
Läs mer om Skärgårdsfredagen

Ridresa i Frankrike
Lägg en rid- och vinresa under julgranen! Domaine de Fraisse ligger cirka 13 kilometer söder om Carcassonne, Europas största bevarade medeltida stad. Här väntar god mat, härliga viner och spännande kultur.
Läs mer om ridresan i Frankrike

Djungeläventyr i Malaysia för hela familjen
Paradisöar och spännande regnskogsupplevelser – i år kan du ge bort ett riktigt djungeläventyr. Det tjugo dagar långa äventyret börjar i Kuala Lumpur och inkluderar både djungel, grottor, koraller, paradisöar, bad med elefantungar och shopping.
Läs mer om djungelresan till Malaysia

Mor & Dotter-vecka i franska alperna
Ge bort en mor & dotter-vecka där ni kan spendera kvalitetstid tillsammans och verkligen umgås och lyssna på varandra. Veckan kostar 15 795 kronor och inkluderar aktivteter som vandring, klättring, glaciärvandring och tid tillsammans med en professionell coach samt andra mödrar och döttrar.
Läs mer om mor & dotter-veckan

NHL-resa till New York
Den perfekta julklappen till hockeyfantasten; en fullspäckad hockeyupplevelse under sportlovet till en av världens häftigaste städer, New York. Ni bor mitt i smeten på Manhattan och resan inkluderar ett matchschema med New York Rangers mot Toronto Maple Leafs, Philadelphia Flyers mot Los Angeles Kings och New York Rangers mot Florida Panthers.
Läs mer om NHL-resan

Expedition på höga höjder
För den som gillar upplevelser av det extremare slaget är kanske en expedition på höga höjder i Sylarna årets ultimata julklapp. Replagsarbete, glaciärskidåkning, toppturer, alpin klätterteknik och lavinkunskaper är några nyckelord – med andra ord inget för soffpotatisar. För 5 580 kronor (medlemmar i STF) eller 6080 kronor (för icke-medlemmar) får du ett femdagars actionfyllt äventyr.
Läs mer om Expedition 1762