Gastronomiska äventyr

Veronicah
Medlem sedan 2009, besökt 20 länder

Att kombinera mat och vin är något man gör ofta och man upptäcker hela tiden något nytt. På Reseguiden hittar du mat- och vinupplevelser av högsta klass.

Här ger vi dig några exempel på fängslande resor i matens och vinets värld.

Tryffel- och vinresa

Du kommer att leta tryffel i södra Rhône/Provence med specialtränade hundar och äta en magnifik tryffellunch. Ett unikt tillfälle att lära känna den mest omtalade och mytomspunna delikatessen i den franska gastronomin. Du kommer också att få möjlighet att besöka intressanta vinproducenter och smaka många goda viner. En olivoljeprovning står också på programmet.
Arrangör: BK Wine
Pris: från 8900 kronor per person
Ingår i priset: 4 nätter i dubbelrum, frukost, 3 luncher, provningar, guidning och transport i Frankrike

Vinbonde för tre dagar

Var med när vinet tillverkas. Under tre dagar får du lära dig mycket om vintillverkningen. I Rheinhessen, det största vinodlingsområdet i Tyskland, får du som gäst bo på vingården Dohlmühle i Fonheim, i en liten, lugn och trevlig vinodlingsort mellan Mainz och Bad Kreuznach.
Arrangör: Rheinland-Pfalz Turistbyrå
Pris: från 2049 kronor per person
Ingår i priset: 2 nätter i dubbelrum, frukost, tillträde till wellnesslokaler, FreizeitCard och reshandbok

Sol och mat i Spanien

Förutom en guidad promenad i centrala Barcelona, besöker deltagarna en gammal klassisk vingård i Katalonien och en mindre familjeägd vingård i Cava. Under hela resan får du möjlighet att besöka spanska restauranger som serverar utsökt mat.
Arrangör: Tur & Retur Resebyrå
Pris: 9250 kronor per person i dubbelrum
Ingår i priset: 5 nätter i dubbelrum, frukost, 3 middagar och 2 luncher, transfer till flygplatsen, utflykter och guidning

Slottsmiddagar i Frankrike

Drömmer du om att bo på slott i Frankrike, äta och dricka gott? Följ då med på en gastronomisk resa till matens och vinets förlovade land. Strax utanför Lyon, beläget i området La Dombes, ligger Le Mas Bouchy, ett personligt litet jaktslott från 1850. Här kan du prova ost och vin, promenera i natursköna omgivningar eller ge dig ut på en runda på någon av alla de omkringliggande golfbanorna.
Arrangör: Smart Travel
Pris: från 4490 kronor
Ingår i priset: 2 nätter i dubbelrum, 2 frukoster og 2 goumetmiddagar, flyg Göteborg – Lyon tur och retur och skatter

God mat och vin i Sydafrika

Tre nätters paket med fokus på god mat och vin. Resan går till Sydafrikas nästa äldsta stad, vida känd för sina viner, nämligen Stellenbosch, samt det franska hörnet: Franschhoek. Här finns ett antal trevliga vingårdar men staden har framförallt blivit känd som gourmetstaden nummer ett med flera av landets 10-i-topp restauranger.
Arrangör: Eternity Adventures
Pris: från 2700 kronor per person
Ingår i priset: 3 nätters paket

Flyg till de olika destinationerna

Mer information om resorna:BK WineRheinland-Pfalz TuristbyråTur & Retur ResebyråSmart TravelEternity Adventures