Gå en kurs – bli en äventyrare

Rikarda
Medlem sedan 2007, besökt 24 länder

Bild: Nordäventyr.se
Foto: lucky, medlem sedan 2006
Foto: holger, medlem sedan 2006
Bild: Nordäventyr.se
Bild: Rikard Andreasson
I sommar kryllar det av spännande kurser i Sverige. Så skippa stranden och gör något riktigt aktivt.

Sommarsverige är en riktigt bra plats för äventyr – vi har fantastiska klippor, forsar, skärgårdar och fjäll. I dag finns det ett stort utbud av kurser för dig som gillar att ha så där lite lagom pirr i magen, men ändå vill lära dig i erfaret sällskap. Och vill du inte lägga hela semesterkassan på en veckokurs erbjuder många svenska äventyrsföretag prova-på-dagar.

Havskajak – bli ett med skärgården

Det finns inte många länder som har en skärgård som slår den svenska och det bästa sättet att avnjuta den är att tyst glida fram i en havskajak. På senare å har det vuxit upp kajakcenter i många kustsamhällen och många av dessa anordnar även kurser. På Värmdö utanför ligger välrenommerade Horisont Kajak. Företagets kursutbud stäcker sig från prova på till instruktörskurser. En nybörjarkurs på en dag kostar 1350 kronor och då ingår all kajakutrustning.
Horisont Kajak

Kebnekaise – för dig som vill bli bergsbestigare

Högalpin sommarkurs i Kebnekaise – för dig som vill bli bergsbestigare
Vem fascineras inte av höga berg, branta klippor och blå glaciärer? På Svenska Turistföreningens alpina sommarkurs lär du dig att färdas säkert i sådan terräng. Kursen lämpar sig för rena nybörjare, men det krävs god kondition.
Pris: 9200 kronor. Då ingår kurs, boende, måltider och klätterutrustning, men inte transport.
Kebnekaise Fjällstation

Forskajak – om du gillar magpirr

Alla som gillar magpirr och fart borde testa forskajak. Som nybörjare har du en fantastisk utvecklingskurva och efter en kurs paddlar du forsar du knappt vågade titta på tidigare.
Vill du gå en kurs får du räkna med att ta dig uppåt fjällen – Dalarna och Jämtland har många populära kajakdestinationer. Ett kajakföretag med gott rykte är Nordäventyr i Idre. Deras tre dagar långa kurs kostar 3000 kronor och då ingår all utrustning.
Nordäventyr

Down hill – trendigast bland de trendiga

En av de hetaste trenderna inom äventyr just nu är downhill-cykling. Det hela går ut på att så snabbt och roligt som möjligt ta sig ner för berg med en mountainbike. I dag har Åre en riktigt vass anläggning och för den som är sugen anordnar bland annat Åre Äventyrsbutik kurser.
Pris: 1200 kronor för en dag, då ingår även cykel.
Åre Äventyrsbutik

Bli spindelmannen – gå en klippklätterkurs

Under de senaste decennierna har klättringen ökat lavinartat i Sverige och många har testat inomhusklättring. Men den ultimata upplevelsen sker utomhus. Det bästa sättet att gå till väga är att kolla upp om det finns en klätterklubb med kursverksamhet där du bor. Under grundkursen lär du dig allt från klättrings- till säkringsteknik.
Priset är beroende av klubb, men räkna med minst 1500 för en två dagar lång kurs.
Svenska Klätterförbundet


Sverige

Gullholmen en sommarkväll
1 / 21
Sommar...sol...vatten...blå himmel...
2 / 21
Titt över Grundsunds sommarstugor....
4 / 21
Vitsippor i mängder.....
7 / 21
Västkusten goes California
8 / 21
Ballongflyg över Stockholm
12 / 21
Jonas i Luleälven
14 / 21
paddeltur på Vättlefjäll
15 / 21
vy mot fjällstationen
16 / 21
En stad i vatten
17 / 21
midsommarnatt på Nuoljas topp
18 / 21
...mellan Peking och Linköping....
19 / 21
Café på Stumholmen
20 / 21