Förgyll 2013 med en rundresa

Lina
Medlem sedan 2012, besökt 38 länder

Foto: Thinkstock
Att åka på en guidad rundresa kan för många uppfattas som trist och aningen nördigt. Jag kan av egen erfarenhet säga att inget av dessa påståenden stämmer in. Läs mer, så berättar vi hur du kan få ut lite mer av en rundresa.

Väljer man att boka en rundresa är man i stort sett garanterad en maximal upplevelse och ett äventyr att minnas i resten av livet. Förutom alla intressanta och roliga platser man besöker får man även ofta lära känna lokalbefolkningen och inte minst sina medresenärer på ett helt annat sätt än om man reser på egen hand. På egen hand går det ofta åt betydligt mer tid för att uppleva lika mycket och har man inte en ovanligt lång ledighet blir det svårt för de flesta. En rundresa behöver inte heller betyda att man tvingas spendera varje sekund tillsammans med främlingar eller att man måste göra exakt samma saker som de andra i gruppen. De flesta arrangörer som anordnar rundresor idag har stor erfarenhet och kunskap, de planerar resan så att det ska finnas plats för individuella intressen och egentid. Dessutom finns det rundresor med både små och lite större grupper, ibland även resor som är anpassade efter ålder och budget. Här nedan har vi listat olika rundresor där du får en semester utöver det vanliga. Du kan hitta både guidade rundresor och färdigplanerade rundresor på egen hand i hyrbil eller liknande.

Att tänka på

Ett tips är att noga läsa igenom vad som ingår i resan, så att du kan göra en vettig bedömning av priset. En resa som vid första anblick ser mycket dyrare ut, kan visa sig vara betydligt mer ekonomisk än andra alternativ på grund av att “allt” är inkluderat. Välj researrangörer med erfarenhet och kunniga reseledare, det betyder mycket för resans värde och dina upplevelser. Vid temaresor inriktade på speciella intressen är ofta reseledaren även expert inom ämnet, vilket höjer nivån på din resa avsevärt och kan ibland vara avgörande för en lyckad rundresa. Med svenska paketreselagen har du stor konsumenttrygghet, ha det i minnet om du funderar på att boka en rundresa “på plats” på destinationen.

Hittar du inte något som passar i listan nedan finns fler bra erbjudanden på rundresor här.


Erbjudanden på spännande rundresor