Förälskad i Rhodos

Stobbart
Medlem sedan 2012, besökt 30 länder

Foto: stobbart, medlem sedan 2012
Foto: stobbart, medlem sedan 2012
För ungefär ett år sedan träffade jag min flickvän och blev störtförälskad. Ett par dagar senare drog hon till Rhodos med en väninna. En ö som jag alltid har förknippat med fylla och galna försäljare. Ack så fel jag hade, och nu är jag förälskad på nytt! Reseguidens medlem Carl-Henrik, alias Stobbart, guidar här till sin favoritö i Grekland.

Stora kontraster

De flesta charterbolag anordnar resor till östsidan samt den norra delen. Här finns fina sandstränder, souveniraffärer, restauranger och tusentals semesterfirare. Tyvärr missar många västsidan som är av ett helt annat slag. Här kan det vara kilometer mellan bilarna på de slingriga bergsvägarna, som ramas in av vackra barrskogar och orörd natur. Här stupar bergen rätt ner i det azurblåa medelhavet.

Lagom stor ö

Rhodos är den största av de så kallade Tolvöarna som ligger i det Egeiska havet. Från norr till söder är det cirka åtta mils bilfärd. De korta avstånden gör att man på ett par dagar kan utforska större delen av ön om man håller hyfsat tempo.

Badplatser

Vår favoritbadplats är helt klart St. Paul's Bay. En liten vik som många missar eftersom den ligger gömd, precis bakom staden Lindos. En liten strand men vattnet ligger oftast som en klarblå spegel. Har ni tur kanske ni får se ett brudpar gifta sig i den närliggande kyrkan.
Anthony Quinn’s Bay, söder om Faliraki är något alldeles extra. Ta taxi, hyrbil eller båt från Rhodos stad. Glöm inte heller snorkeln samt pengar för solstolar som kostar fyra euro. Räkna med mycket folk då denna stenstrand är Rhodos mest populära och välkända.
För sandstrandsälskaren är Tsambikastranden norr om Kolymbia ett måste!

Lindos

Lindos är en välbesökt pärla vid östkusten, cirka fem mil från Rhodos stad. Ta taxi eller hyrbil hit. Staden ligger på en hög klippa och högst upp ligger den gamla antika delen Akropolis. Hit kan man rida åsna för fem euro per person. Ritten går genom snirkliga kullerstensgator bland de pittoreska vita sommarhusen. Väl uppe på toppen har man en storartad utsikt över trakten.

Rhodos stad

Besök gärna medeltidsdelen av staden. Här finns trånga, snirkliga gränder innanför den vackra ringmuren och det är lätt att tappa bort sig bland alla souveniraffärer och mysiga restauranger. Den nyare delen av staden består mest av märkesaffärer och hotell.

Ta sig dit och runt

De flesta charterbolag anordnar under sommaren charterresor till Rhodos. Det går även reguljärflyg från flertalet orter. Flygplatsen på Rhodos heter Rhodes Diagoras Airport och ligger cirka 16 kilometer från Rhodos stad. Åk charterbolagens bussar eller lokalbussen, som kostar 2.10 euro, till ditt hotell.


Charter till Rhodos

Om Rhodos Grekland

Rhodos är den största av de Dodekanesiska öarna. Rhodos stad är trendig, mysig och erbjuder shopping samt bra restauranger. Stränderna är många och består av både sten och sand. Många unga gillar Faliraki och Ixia är populärt hos familjerna.
28°
Klimat i september
24°
Badtemp i september
4tim
Flygtid från Stockholm