Fly Kalle Anka i jul

Ellinor
Medlem sedan 2007, besökt 19 länder

Foto: lilla_lisa, medlem sedan 2006
Foto: travelfun, medlem sedan 2006
Förläng julens ledighet med bara ett fåtal semesterdagar och du får en långledighet att utnyttja. Fly julstressen och fira jul någon annanstans – utan måsten och kyla.

Det är inte långt kvar till jul och om du vill komma iväg är det hög tid att agera.

Spännande julresor till fjärran land

Här är tre alternativ för dig som vill se annat än skinka och tomtar på jul:

1. Tanzania och Zanzibar över jul
Om du vill uppelva en riktigt annorlunda jul kan dra iväg på safari- och solsemester! Du får bland annat uppleva spännande safari i Sergenti och lata dagar på stranden i byn Nungwi på Zanzibar. Detta är kanske den perfekta kombinationen för vintertrötta nordbor? Den 16 dagar långa resan kostar mellan 33 000 och 35 900 kronor för perioden.
Läs mer om safari- och solsemester med Kenzan Tours

2. Rundresa i Egypten
Kairo, kryssning, pyramider och Alexandria… Om du är sugen på en spänannde upptäcksfärd i Egypten kan detta vara den perfekta resan för dig. Välj mellan avgångar den 19 december eller den 26 december och stanna borta i åtta dagar. Resan kostar 17 850 kronor respektive 18 850 kronor, per person.
Läs mer om rundresan i Egypten med Egyptson

3. Rundresa med Vietnam, Kambodja och Kina
På den här spännande 23-dagarsresan finns inslag som kinesiska muren, strandliv i Sihanoukville, båtutflykter på Mekong-floden och Angkor Wat. Resan är anpassad efter hela familjen och priset för vuxna är 28 500 och för barn mellan 4-11 år är priset 18 500 kronor. I priset ingår bland annat flygresa, transporter och boende.
Läs mer om familjeresan till Asien med Världens resor

Julmys på hemmaplan

Du behöver inte åka långt för att slippa julstöket och njuta av en härlig semester. Här tipsar vi om en vit jul och en smygstart:

4. Fira julafton i backen
Julpaketet på Björkeliden Fjällby gäller antingen tre eller fyra övernattningar med helpension och julbord. och dessutom skidpass.
Att låta någon annan fixa julstöket kostar från 3998 kronor per person. Då ingår dessutom skidpass. Du behöver inte vara rädd att missa Kalle Anka och hans vänner – de finns med i planeringen.
Läs mer om hur du firar jul i Björkeliden Fjällby

5. Smygstarta julen i Kosta
Planera in en helg på i Kosta med julbord och övernattning på det nya fräscha Kosta Boda Art Hotel. Du får gratis inträde till spa- och relaxavdelningen och även en härliga frukostbuffé på lördagen. Missa inte heller julmarknaden! Paketet gäller mellan 20 november och 20 december.
Läs mer om hur du smyger igång julen i Kosta

Inget som passade? Kolla in fler erbjudanden här

Sök och jämför Charter Sista minuten Flyg Hotell