Fira påsk med en weekend utomlands

Teresen
Medlem sedan 2013, besökt 8 länder

Snart är påsken här och det firas ofta med målade ägg, fjädrar, påskkärringar, god mat och mycket godis. Vill du hellre spendera dina lediga dagar utomlands så finns det många sköna weekendresmål, här får du prisvärda flygbiljetter och hotell.

Det är vanligt att lämna påsken hemma för att spendera de lediga dagarna utomlands. I år ligger påsken sent så många av Europas vackra städer har fått en behaglig och skön vårvärme. Dessutom lockar shopping, årets kanske första häng på uteservering, god mat och välbesökta sevärdheter. Här får du prisvärda och sköna resmål.

Leta påskägg i Londons parker

Londons påsktraditioner är mer lekfulla än religiösa. Här ligger fokus på påskharen och det ordnas allmänna äggjakter för både vuxna och barn, där ägg placeras ut på gator och i parker. London ligger i framkant vad gäller all form av shopping, så här hittar du sommarens hetaste mode. På påskdagen är många butiker stängda, så ta istället en runda på påskafton. Sevärdheter som London Eye, Tower of London och National Gallery har öppet hela påskhelgen. Musikalscenen i London är stor, passa därför på att boka in en musikal när du ska hit.

Måla påskägg på tåg i Berlin

I Berlin älskar man också godis och påskharen. Här kan barnen måla ägg och göra annat skoj på påskharens egna tåg som går mellan Ostbahnhof och Wuhlheide. Vi rekommenderar även ett besök i parken Britzer Garten, där barnen får träffa lamm, kaniner, kycklingar – och påskharen. Det brinner påskeldar över hela staden, men största elden finns i Prenslauer Berg. På lördagen är de flesta affärerna öppna, på fredagen, söndagen och måndagen är det främst museum som håller öppet.

Fira påsk enligt tradition i Rom

Rom firar påsk på ett traditionellt sätt med ritualer som filmas och direktsänds över hela världen. Hit ska du absolut åka om du är intresserad av att följa den sista nattvarden, korsfästelsen och återuppståndelsen på nära håll. På White Gallery tittar du på påskägg designade av stora konstnärer. De flesta butiker och matställen har öppet som vanligt, men det kan vara bra att boka guidade turer och populära restauranger i förväg eftersom du kommer att ha sällskap av katoliker från hela världen.

Boka din egenpaketerade weekend

Boka ett färdigt weekendpaket eller sätt ihop din egen weekend genom att boka flyg och hotell för sig. Priserna är ofta högre under skolloven, men eftersom vi jämför alla priser hittar du både populära och prisvärda weekendresmål här nere i våra topplistor.


Flygbiljetter under påskhelgen

Flygbiljetterna avser avresa någon gång mellan 17 och 20 april 2014. Detta är endast prisexempel. När du klickar på valfritt resmål hamnar du på en samlingssida, välj därefter önskade datum och antal dagar.Flygbiljetter under vecka 16

Flygbiljetterna avser avresa någon gång mellan 12 och 20 april 2014. Detta är endast prisexempel. När du klickar på valfritt resmål hamnar du på en samlingssida, välj därefter önskade datum och antal dagar.Prisvärda hotell för weekend i påsk


Skriv gärna en kommentar om dina bästa påskerfarenheter utomlands!

Om London England

Englands huvudstad London är staden för dig som gillar puls. London passar de allra flesta med shopping i världsklass, mysiga kvarter, restauranger och massor av sevärdheter och nöjen. Närheten till Sverige är också en fördel, flyg tar cirka 2 timmar.
Matupplevelser
Historia
Konst
Kultur
Storstad
Barnvänligt
Shopping
20°
Klimat i september
En av få "gamla" bussar i trafik
1 / 44
Piccadilly Circus
4 / 44
Taxibil målad i brittiska flaggans färger.
6 / 44
Camden market
7 / 44
Sverige-Brasilien
8 / 44
London by night
9 / 44
Lutande gubbe i lurvig mössa
12 / 44
Telefonautomater
16 / 44
Street of Eternal Love
19 / 44
Vackert i London
20 / 44
Fish´n chips
22 / 44
Pubskylt på Tottenham Court road
25 / 44
The White Lion
26 / 44
Westminster Abbey
36 / 44
Canary Wharf
37 / 44
Ale, cider, meat
40 / 44
Inte utan mitt paraply
44 / 44