Femstjärnig lyx under 1000-lappen

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: curly, medlem sedan 2006
Stora, internationella hotellsajter pressar priserna på både stora och små hotell. Det är goda nyheter för den som söker efter semesterboende på nätet. Har du lite tålamod framför datorn kan du fynda billiga lyxhotell över hela världen.

Under stora delar av 00-talet dominerade en lågpristrend inom resebranschen. Detta skapade en prismedvetenhet som idag är en självklarhet för många resenärer. I samband med den hårda priskonkurrensen har det växt fram ett antal stora, internationella hotellbokningssajter som gör det möjligt för oberoende hotell att marknadsföra sig på ett helt nytt sätt.

Hotellen kan dagligen reglera sina priser efter tillgång och efterfrågan – något som gynnar ekonomiskt medvetna resenärer.

När du söker hotell på Reseguiden.se letar vår sökmotor genom utbudet från mängder av hotellsajter som till exempel Expedia.se, Hotels.com, Resfeber.se och många fler.

Femstjärnig lyx för några hundralappar

Några snabba sökningar visar att femstjärnig lyx under 1000 kronor inte alls är omöjligt.

Barcelona – kanske Europas bästa weekendstad
Med sin perfekta kombination av storstad, sol och strand är Barcelona en semesterfavorit i södra Europa. När vi söker på Reseguiden.se efter femstjärnigt boende från torsdag till söndag under påsken hittar vi boende i dubbelrum från 460 kronor per person mitt i centrum.

Sök hotell i Barcelona.

Las Vegas – den amerikanska drömmen
Neonstaden och spelparadiset Las Vegas är lika mycket ett fenomen som det är en stad. Spektaklet är en stor turistmagnet och här är lyx en del av upplevelsen. En sökning efter femstjärniga hotell från torsdag till söndag under påskhelgen ger dubbelrum från 388 kronor per person per natt.

Sök hotell i Las Vegas.

Kairo – exotisk lyx bland pyramider
Har du alltid velat se pyramiderna i Giza? Kombinera ett av värlens mest berömda underverk med exotisk lyx på femstjärnigt hotell. Vi söker efter boende på Reseguiden.se sista veckan i april och hittar femstärnigt boende i dubbelrum från 242 kronor per person per natt.

Sök hotell i Kairo.

Lissabon – svunnen storhet och mycket charm
Portugals huvudstad är en opolerad pärla, med kuperad terräng, smala gränder och sneda hus. Vi hittar boende på femstjärnigt hotell andra helgen i april från 446 kronor per person per natt i dubbelrum.

Sök hotell i Lissabon.

3 prispressar-tips:

1. Jämför priser på nätet
Använd söksajter för att jämföra priser. Många hotell marknadsför sig på flera sajter, och således kan priserna på ett och samma rum variera beroende på återförsäljare.

2) Utnyttja de olika säsongerna
Utnyttja säsongerna; välj storstäder på sommaren då många väljer destinationer vid havet, åk till populära weekendresemål i veckan och välj buisness-metropoler på helgerna.

3) Var flexibel
Ibland kan det skilja flera hundralappar på ett hotellrum med bara några dagars marginal, beroende på om hotellet är fullbelagt eller inte. Sök på olika datum och jämför resultaten.

5-stjärnigt boende i Barcelona:

5-sjärnigt boende i Las Vegas:

5-sjärnigt boende i Kairo:

5-stärnigt boende i Lissabon:

Jämför 5-stjärniga hotell över hela världen. På Reseguiden kan du söke genom hotellutbudet från över 500 000 hotell och 37 resesajter.Hitta billiga flygbiljetter till din favoritdestination. Vi ger dig de billigaste flybiljetterna från över 500 flygbolag och 41 resesajter.